úterý 23 duben 2024
Text Size

Ve středu večer nás čeká… Le Mans '66

V televizní premiéře můžete zhlédnout snímek z roku 2019 popisující legendární souboj Fordu s Ferrari. Někdy je také označován za nejlepší závodní film všech dob… Foto: FTV Prima

Na večer 5. ledna ve 20:15 ho přichystala televize Prima a jde o životopisný snímek ve kterém uvidíme herce jako Matt Damon či Christian Bal.

ČTĚTE TAKÉ: Něco málo filmových dloubnutí – Vánoční hrad, Vikingové: Valhalla a nový Zaklínač

Film vrací diváka na dráhu v Le Mans roku 1966. Na ní se utkalo vybroušené auto Enza Ferrariho s narychlo spíchnutým speciálem od masového výrobce „plechovek“. Jak to dopadlo, víme. Ale ten závod. Ten závod!

 

Vozy Ferrari vítězí na okruhu v LeMans nepřetržitě od roku 1960. Henry Ford II si tedy najme tým, aby pro jeho automobilku navrhl a postavil auto, které porazí vůz ze stáje Ferrari.

Příběh Kena Milese a Carrolla Shelbyho je založen na skutečném příběhu, ale vedle závodu 24 hodin, Daytona, 1966 a 24 hodin, Le Mans, 1966 je tu i třetí ve Willow Springs v Kalifornii. Ten se nikdy neuskutečnil a slouží jen k dokreslení.

 

Číst 959 krát Naposledy změněno neděle, 02 leden 2022 14:47

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.