sobota 20 duben 2024
Text Size

CES 2022: přenosný LED projektor Samsung Freestyle nejen pro mladé

Kompaktní zařízení s operačním systémem Tizen se dá vedle projekce využít i jako náladové osvětlení či reprosystém. Zvládnout má také automatické seřízení obrazu, včetně zaostření a korekce lichoběžníkového zkreslení. Foto: Samsung

Pracuje jako projektor domácího kina (má funkce a aplikace à la TV Samsung) s podporou obsahu v HDR10 a HLG, chytrý reproduktor zvládající synchronizaci hudby s vizuálními efekty nebo dokonce jako zařízení pro náladové osvětlení (po nasazení průsvitné krytky objektivu). Díky hmotnosti 830 gramů je lehce přenositelný a jak vidíte ze snímků, dá se i otáčet o až 180 stupňů, takže projekce může být velmi variabilní.

ČTĚTE TAKÉ: CES 2022 a Samsung - nové úhlopříčky v MicroLED a Samsung S21 FE 5G ke koupi už i u nás

Zdrojem světla je LED s udávanou životností 20.000 hodin, světelný tok je až 230 ANSI lumenů, typ projekce DLP, rozlišení Full HD a hlučnost 30 dB(A). Velikost obrazu jde od 76 cm (30") až do 254 cm (100", vzdálenost 2,7 m), objektiv je fixní a zabudován je také reprosystém o výkonu 5 W (RMS) vyzařující, podle zaslané tiskové zprávy „do všech směrů kolem projektoru…“

 

Energii k provozu si buď obstaráte z 230 V, napájet ho ale také můžete z externích baterií podporujících standard USB-PD (50 W/20 V nebo vyšší). Třetí variantou dostupnou zatím jen v USA je napájení z běžné žárovkové objímky (E26).

Zabudováno je HDMI micro, USB-C, Bluetooth 5.2 a Wi-Fi 5.

 

Jak už bylo naznačeno, The Freestyle rovněž nabízí funkce známé z televizorů Samsung, zrcadlení a tzv. casting je opět kompatibilní se systémy Android a iOS. Navíc ho můžete spárovat s televizorem Samsung Q70 a vyšším a promítat pak běžné televizní vysílání, a to i tehdy, když je televizor vypnutý.

Rozměry jsou 102 x 173 x 95 mm (švh), prodej, včetně dálkového ovladače, má být zahájen v nejbližší době. Cena ještě stanovena nebyla.

 

Číst 2750 krát Naposledy změněno středa, 05 leden 2022 11:40

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.