pátek 29 březen 2024
Text Size

CES 2022 a Panasonic a Technics: vlajkový OLED i luxusní síťový CD přijímač a bezdrátové „mušle“

AKTUALIZOVÁNO: Tiskové zprávy tohoto japonského výrobce zatím obsahují jen vrchol produkce značky Panasonic a zejména Technics v kategorie televizory a audio. Foto: Panasonic

AKTUALIZOVÁNO, 7. 1. 2022: u Technics SA-C600 doplněno foto zadní strany s konektory.

 

O televizoru Panasonic TX-65LZ2000 se více dozvíte v aktualitě na Televizním webu (odkaz níže), tady se podívejme na audio. A začněme bezdrátovými sluchátky Technics EAH-A800 s aktivním potlačením zvuku okolí ANC (co to je), která mají jako jediná stanovenu cenu (8.999 Kč), takže bychom se jich měli dočkat v krátké době. Vedle dalších možností je můžete využít i ve speciálních režimech „přirozeného prostředí“ (zachycuje se veškerý okolní hluk) a „zvýšené pozornosti“, kdy zachycujete pouze zvuky ve frekvenčním rozsahu lidského hlasu.

ČTĚTE TAKÉ: CES 2022 – televizor Panasonic TX-65LZ2000 – vlajková loď s ozvučením Technics (externí odkaz, nové okno)

Sluchátka využívají nově vyvinutá 40mm dynamický měnič s volným okrajem membrány a okrajovou částí složenou z různých vícevrstvých materiálů. Použití tenkovrstvých polymerových kondenzátorů, které Technics používá i v zesilovačích omezuje zkreslení. Náušníky obepínající celé ucho (podle výrobce jsou dostatečně rozměrné) jsou z paměťové pěny a rovnoměrný tlak oblouku sluchátek má optimalizovat drátěná pružina procházející po celé délce. Zabudováno je celkem osm mikrofonů, čtyři pracují současně, aby zachytily váš hlas a další čtyři jsou určeny pro redukci šumu a větru.

Spojení se světem obstarává Bluetooth 5.2 s profily A2DP, AVRCP, HSP a HFP, podporovány jsou kodeky SBC, AAC a LDAC. Sluchátka můžete současně připojit ke dvěma zařízením, akumulátor poskytuje přibližně 50 hodin poslechu nebo 30 hodin hovoru, a to při zapnutém ANC.

 

Technics SA-C600 představuje kompaktní síťový CD přijímač, který je primárně zamýšlen jako doplněk k reprosystému SB C600 z roku 2021. Jeho součástí je měnič CD (horní), plně digitální zesilovač založený na technologii Jeno Engine s výkonem 2 x 60 W, individuální ladění prostoru levého a pravého kanálu, vstup pro gramofon a optický vstup s funkcí automatického zapnutí při detekci zdrojového signálu (podle výrobce by se měl ideálně hodit k televizoru). Nechybí ale ani výstup na subwoofer, napájecí zdroj s nízkým šumem a přístup k řadě streamovacích služeb, jako jsou například Spotify či Tidal. Zabudována je ale také trojice rozhlasových tunerů VKV/DAB/internet.

Horní deska přijímače je z vlasově kartáčovaného hliníku ve stříbrné nebo černé barvě, v Evropě má být ke koupi v únoru.

 

Číst 2606 krát Naposledy změněno neděle, 16 leden 2022 06:47

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.