pátek 19 duben 2024
Text Size

LG ukázalo „mobilní“ televizor na kolečkách, LG StanbyME, „neviditelný“ LG Objet a třeba i domácí zahrádku LG Tiiun

O novince označované také jako LG 27Art10 výrobce hovoří jako o „lifestylovém televizoru“ a platí to i u LG Objet, což je nezvykle provedený OLED. Máme tu poslední zprávy ze skončeného veletrhu CES 2022… Foto: LG

LG StanbyME má představovat soukromý mobilní bezdrátový displej, který lze umístit kamkoli a který po místnosti posouváte díky podstavci majícím kolečka. Nemá tuner a vše se buď streamuje nebo zrcadlí z mobilu. Celek, jehož snímek vidíte v úvodu, jde všestranně regulovat, a to i výškově, takže si ho upravíte podle svého. Kompatibilita byla ohlášena pro mobily s Androidem a iOS mající technologii NFC (co je to). Připojení ale můžete provést i přes kabel, a to včetně notebooku.

 

Designový televizor LG Objet nazývaný také LG 65Art90. Někde tam má být, ale najděte ho!

Neviditelný televizor?

O LG Objet (LG 65Art90) toho zatím víme málo, nicméně zaslaná zpráva hovoří o tom, že má „připomínat plátno“,  „má minimalistický styl“, že je „cílem začlenit ho do každé místnosti“ nebo že „jsou použity decentní barvy“.

„Televizor“ by měl mít látkový kryt vytažitelný po zmáčknutí tlačítka buď zcela nebo jen částečně (pro vybrané funkce). Potah by měl být i vyměnitelný a k dispozici jsou tři barvy, tkanina pochází od značky Kvadrat (používá ji například i B&W).

Jak vidíte, má jít o zcela jinak navržený televizor s panelem OLED evo, úhlopříčkou 165 cm (65") a s audio systémem o výkonu 80 W. Celek se má v nastavení Music proměnit v hudební přehrávač, v režimu Gallery pak má zobrazovat sbírku nejrůznějších snímků.

Informace o klasických televizorech (není jich moc) najdete v aktualitě na Televizním webu, tady si ještě doplňme informaci o nových zvukových lištách navržených s ohledem na životní prostředí. Dodávají se v papírových obalech, na vnější obal byla použita recyklovaná plastová pryskyřice a využívají prý také nový materiál na bázi kompozitních vláken.

V zaslané tiskové zprávě byly zmíněny dva výrobky: „zvukový adaptér“ LG WOWCAST s Wi-Fi a vrcholová zvuková lišta LG S95QR. Ta má šest kanálů a ke dvěma reproduktorům směřujícím nahoru přibyly čtyři přední/boční. Konfigurace je typu 9.1.5, výkon je udáván na 810 W (neznámo jaký) a mezi formáty nemá chybět ani Dolby Atmos, ani DTS:X. Zabudována je i technologie Imax Enhanced.

 

LG Tiiun má být vaši domácí zahrádkou.

Další veletržní specialitky

LG PuriCare AeroTower je, podle výrobce“, „…univerzální řešení péče o vzduch v domácnosti navržené tak, aby poskytovalo výhody čističky vzduchu, ventilátoru a ohřívače“. Překvapivou novinkou je LG tiiun (foto výše), což je přístroj, kterému výrobce říká, cituji, „vnitřní zahradničení“. Nabídnout prý má „jednoduchý, čistý a spolehlivý způsob, jak pěstovat zdravou zeleň po celý rok“.

U chladniček jsou překvapením průhledná dvířka, která po dvojím poklepání umožní pohled dovnitř.

Výrobce také oznámil zvýšené použití recyklovaných materiálů v obalech, snížení množství plastových komponent u OLED a po roce 2022 očekává, že ve výrobních procesech využije více než 600.000 tun recyklovaného plastu. LG také oznámilo, že do roku 2030 zvýší využití elektronického odpadu na osm milionů tun.

 

Číst 1218 krát Naposledy změněno středa, 12 leden 2022 17:26

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.