pátek 29 březen 2024
Text Size

Monitor Philips 243S1 je primárně zaměřen na komfort při práci

Novinka přijde na 8.000 Kč (329 €) a je určena pro ty, kteří s počítačem dělají celou řadu hodin a chtějí svým očím co nejvíce ulevit. Foto: MMD

Intenzivní práce s počítačem může mít za následek únavu, pálení očí a suché nebo červené oči, což se Philips 243S1 snaží snížit i díky tomu, že úspěšně prošel zkouškami TÜV Rheinland Eye Comfort. Výrobce rovněž chtěl, podle zaslané tiskové zprávy, zabránit rušivým odrazům a využil i další technologie, včetně snahy o co nejnižší úroveň vyzařovaného modrého světla. Speciální textový režim pak má čtení na monitoru co nejvíce přiblížit papíru.

PODÍVEJTE SE TAKÉ NA: test monitoru Viewsonic VG2448

LCD monitor Philips 243S1 má displej typu IPS s rozlišením Full HD. Úhlopříčka je zdánlivě (podle názvu) 24 palců, ve skutečnosti ale 23,8", tedy 60,5 cm. Vybavení obnáší většinou jen moderní konektory (HDMI 1.4 a DisplayPort 1.2), je tu ale také 4x USB, RJ-45 (Ethernet LAN) a USB-C s dokovací stanicí. Do notebooku tak může být přenášen jak obrazový signál, tak může být zároveň dobíjen s až 65watty.

Obrazovka monitoru jde naklopit (+25/-5°), otočit (± 180°) a lze ji také výškově upravit o až 130 mm.

 

Číst 1238 krát

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.