pátek 19 duben 2024
Text Size

Přicházejí lehounká sluchátka Sony LinkBuds. Váží pouze 4 gramy

„Sluchátka LinkBuds mají kompaktní a pohodlný design, takže je nikdy nemusíte sundat.“ Tak začíná zaslaná tisková zpráva. A co dalšího nás čeká? Foto: Sony

Novinka typu „true wireless“ (skutečně bezdrátová) bude v prodeji v šedé a bílé od tohoto měsíce za 4.799 Kč. Má tzv. kruhový design s novým 12mm měničem, pracuje s technologií Microsoft Soundscape a dokáže automaticky upravit hlasitost podle toho, kde se nacházíte. Firemní algoritmus pro redukci šumu využívá umělé inteligence a více než 500 milionů hlasových vzorků k potlačení hluku okolí.

K TÉMATU: Skutečně bezdrátová sluchátka Philips Fidelio T1 (test) – skvělý poslech i když trochu větší

Sluchátka váží přibližně 4 gramy a, cituji: „Na rozdíl od běžných sluchátek je ochranná plocha kryjící membránu reproduktoru integrovaná do pouzdra, což šetří místo. Celkový tvar byl vytvořen na základě rozsáhlých údajů o tvaru ucha, které byly shromažďovány od roku 1982, kdy společnost Sony představila první sluchátka do uší na světě. Sotva si všimnete, že je máte v uších, čímž se stanou dokonalým společníkem na celý den.“

Pro napojení na přehrávací zařízení bylo využito Google Fast Pair, můžete také zjistit, kde jste sluchátka naposledy nechali a lze je nakonfigurovat i tak, aby obnovila přehrávání Spotify po několika klepnutích.

Zajímavé je ovládání. Dvojitým nebo trojitým poklepáním před levým či pravým uchem si můžete nastavit přehrávání a samotných sluchátek se prý nemusíte ani dotýkat. Zabudované senzory dokáží rozpoznat směr natočení vaší hlavy, výdrž na jedno nabití je udávána na až 5,5 hodiny (plus 12 hod. nabití přes pouzdro) a pouhých 10 minut má stačit pro až 90 minut přehrávání.

Sony LinkBuds jsou určena zejména pro hraní her s rozšířenou realitou, tzv. nový přístup k práci z domova a zvukové navigaci s rozšířenou realitou. Uplatnit se však mají i pro tradiční poslech hudby a běžné telefonování.

 

Číst 1210 krát Naposledy změněno úterý, 15 únor 2022 20:20

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.