pátek 19 duben 2024
Text Size

Je tu nové webové rozhraní bezpečnostního systému Turris Sentinel

Český výrobce směrovačů, routerů, uvedl novou verzi svého uživatelského rozhraní a nyní tak můžete podezřelé aktivity na svém zařízení sledovat z různých platforem, a to i vzdáleně v okamžiku, kdy nejste přihlášeni do své vlastní sítě. Foto: CZ.nic

Novinka má dovolit lépe vyhodnocovat podezřelé aktivity, mezi něž patří například skenování rozhraní či snaha získat kontrolu nad směrovačem a datovými toky vaší domácí sítě. K dispozici má být přehlednější zobrazení grafů, nová, dosud nepublikovaná data a tzv. responzivní vzhled aplikace zaměřený právě na kontrolu provozu z různých platforem, jako jsou tablety či mobily.

K TÉMATU: Turris prodal minulý rok 2,5x více směrovačů

Zásadní novinkou má být, podle výrobce, funkce dovolující sledovat a vyhodnocovat aktivity směrované z internetu na konkrétní router majitele. Tuto možnost zprostředkovává záložka „Moje zařízení“ a lze přes ní vyvolat grafy incidentů v různých časových intervalech, prohlížet informace o útočnících, zjistit jejich IP adresy a nejčastější přihlašovací údaje.

Vše navíc můžete vyvolat pro různá časová období, jako například rok, čtvrtletí, měsíc nebo hodina.

Snímky ve vyšším rozlišení najdete na redakčním Twitteru

 

 

Číst 816 krát Naposledy změněno úterý, 26 duben 2022 12:29

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.