čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

Operační systém Vidaa pro televizory Hisense dostává vzpruhu

Kvalitní firemní platforma čínské značky Hisense určená pro televizory, získala investici od společnosti Tremor International Makes (TIM). Foto: archiv autora

Resp. ji získala její dceřiná společnost věnující se přímo vývoji platformy. Skupina TIM do ní, podle časopisu nexttv.com, vložila částku ve výši 25 mil. USD určenou zejména pro podporu v anglicky mluvicích zemích, konkrétně ve Velké Británii, USA a v Austrálii. Součástí vzájemné dohody má být i to, že Vidaa, resp. Hisense, bude využívat reklamní server Spearad společnosti Tremor International.

ČTĚTE TAKÉ: Disney+ jede už v Česku i na Slovensku. Na čem si ho pustíte?

Operační systém Vidaa nyní používají televizory značky Hisense a podle nexttv.com také některé televizory Toshiba. Celkově má být v nejbližších pěti letech distribuováno asi 70 mil. televizorů s touto platformou. Vedle toho Hisense produkuje, zejména pro severoamerický trh, televizory s o. s. Android TV od Googlu.

Číst 1073 krát Naposledy změněno neděle, 26 červen 2022 18:31

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.