úterý 23 duben 2024
Text Size

Sage Barista Express Impress s vlastním pěchováním namleté kávy

AKTUALIZOVÁNO: Od kávového zrnka k espresu za méně než minutu. Tak dlouho má trvat příprava na novém kávovaru značky Sage. Foto: Fast

AKTUALIZOVÁNO, 24. 10. 2022: kávovar dorazil na vyzkoušení, takže musím opravit zprávu o dvou bajonetových hlavách. Je zde obvyklá jedna. Kávovat má na štítku označení Sage SES876 BSS.

 

Kávovar Barista Express Impress (20.990 Kč) s vlastním mlýnkem kávy a dvěma bajonetovými hlavami umístěnými za sebou vyniká zejména automatickým upěchování kávy v páce, což je jedna z věcí, které rozhodují o výsledku. Tzv. tamper vyvine tlak 10 kg a na závěr ještě povrch kávy upraví mírným pootočením o sedm stupňů. Indikátor zároveň zobrazí ideální hodnotu stlačení. Vedlejším efektem je pak méně nepořádku z například přetlačené, přesypané, kávy.

K TÉMATU: Na trh přichází nerezový pákový kávovar Sage Bambino SES450

Integrovaný kónický mlýnek má kovové mlecí kameny a 25 možných nastavení hrubosti. Přesnou dávku kávy si Sage automaticky vypočítává na základě posledního mletí. Kávovar rovněž pracuje s nízkotlakým předspařením, po kterém následuje vysokotlaková extrakce. Systém ohřevu má digitální regulaci teploty a výsledkem je voda o 93 °C. Jak vidíte ze snímků, je tu i parní tryska pro napěnění mléka z níž vychází pára o teplotě 130 °C.

Rozměry (švh) jsou 330 x 410 x 380 mm, kapacita nádržky na vodu 2 litry.

Sage je evropskou značkou australské společnosti Breville vyrábějící malé kuchyňské spotřebiče nejvyšší kvality s tříletou zárukou. Na český trh značka vstoupila v roce 2018 a u nás ji zastupuje společnost Fast ČR.

 

Číst 868 krát Naposledy změněno pondělí, 24 říjen 2022 19:27

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.