pátek 29 březen 2024
Text Size

Virtuální brýle TCL NXTwear Air ke koupi i u nás

Novinka představená na lednovém veletrhu CES přichází i na český trh. U druhého odlehčeného modelu představeného naopak na podzimním veletrhu IFA, NXTwear S, zatím o prodeji v Česku není jasno. Foto: TCL

Druhá generace brýlí pro vytvoření virtuální obrazovky je o třetinu lehčí (75 g) a má nabídnout úhlopříčku 358 cm „jakoby“ sledovanou ze vzdálenosti 4 m. Obraz je vytvářen dvěma displeji OLED s rozlišením Full HD a brýle jsou určeny k prohlížení obsahu z mobilu, notebooku, tabletu nebo třeba herní konzole. Lze je tak využít jako soukromé kino v letadle, náhradu monitoru nebo, prý, i jako obrazovku televizoru.

ČTĚTE TAKÉ:

TCL NXTwear Air se ke kompatibilnímu zařízení připojí přes USB-C s režimem Display Port (nemá vlastní baterii), kompatibilní modely výrobce neuvedl, pouze oznámil, že, cituji, „…jsou plně kompatibilní s více než 100 smartphony, hybridními zařízeními typu 2v1, notebooky nebo herními konzolami všech významných výrobců“.

Zvuk obstarávají dva reproduktory a zabudováno je několik senzorů (akcelerometr, gyroskop a pro tlak). Do brýlí s certifikací TÜV Rheinland (modré světlo) je také prý možné vložit korekci pro krátkozraké.

Výrobce uvádí, že, cituji, „Díky lehké konstrukci a stylovému designu jsou vhodné i pro ty, kteří nosí dioptrické brýle. Po celou dobu nošení má jejich uživatel kontakt s okolním světem, protože jsou částečně průhledné.“

Rozměry rozložené novinky jsou 171 x 162 x 51 mm, ve složené podobě pak 62 x 154 x 51 mm. Ke koupi jsou zatím, za 14.990 Kč, jen na Alze, během listopadu by se měly také objevit v nabídce Vodafonu.

 

Číst 1232 krát Naposledy změněno úterý, 01 listopad 2022 19:42

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.