čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

Signify opět v žebříčku indexu udržitelnosti Dow Jones DJSI

Členem prestižního indexu se společnost Signify, výrobce osvětlení například se značkou Philips,  stává pošesté za sebou a řadí se tak mezi pouhé jedno procento nejlepších firem ve svém odvětví (k 9. prosinci 2022). Foto: archiv

Zařazení vychází z celkových hodnocení ekonomických, sociálních a enviromentálních výsledků a Signify v něm, ke 23. září 2022, dosáhla celkového skóre 88 bodů ze 100 možných.

ČTĚTE TAKÉ:

Signify získala, cituji… „v rámci DJSI plný počet bodů v 66 kategoriích, včetně strategie v oblasti změny klimatu a rozsahu emisí skleníkových plynů, kultury rizik, designu a inovací produktů, sociálního reportingu a vlivu na politiku (hodnoceno k 9. prosinci 2022).“

Signify v rámci svého pětiletého programu „Brighter Lives, Better World 2025“ realizuje už druhým rokem kroky ke zdvojnásobení pozitivního dopadu na životní prostředí. Ve třetím čtvrtletí letošního roku společnost oznámila pokračování v plánu kumulativního snižování emisí uhlíku, příjmů z cirkulární dopravy (činí 30 %) a příjmů ze zmiňovaného programu „Brighter Lives…“, které vzrostly na 28 %. Opatření přispívají k ambici firmy zdvojnásobit svůj pozitivní dopad na životní prostředí do konce roku 2025. Vedle toho je Signify od roku 2020 ve všech svých činnostech uhlíkově neutrální a od roku 2010 aktivně snížila své provozní emise o více než 70 %.

 

Číst 590 krát

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.