čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

HP předvedla novinky. Počítače vše v jednom, „komunikační“ monitory i zajímavé příslušenství

Známý výrobce představil na setkání v Praze webové kamery s HDR vylepšené umělou inteligencí, programovatelné bezdrátové klávesnice a myši a pracovní monitory o kterých firma říká, že jsou „bez kompromisů“. Foto: HP

Webové kamery HP 960 (foto níže) a HP 965 dokáží automaticky sledovat mluvčího, pracují s rozlišením Ultra HD (4K), automaticky korigují barvy, včetně funkce HDR (co je to), a velmi důležitý má být i rozměrný objektiv, který se uplatní nejen při slabém osvětlení. Zabudovány jsou také dva mikrofony s potlačením hluku na pozadí.

HP 960.

 

Hodně zajímavým příslušenstvím jsou programovatelné bezdrátové klávesnice HP 970 a HP 975 pro práci i domácí využití. Programovatelná tlačítka dovolí uložit i sled příkazů potřebných nejen při práci, ale třeba i při hraní a k dispozici jsou také multimediální klávesy. Doplňují je  bezdrátové myši HP 930 a HP 935, které mají taktéž programovatelná tlačítka a můžete je spárovat s několika zařízeními, které mohou i různé operační systémy.

ČTĚTE TAKÉ: Tišší klávesnice a myš Trust Trezo Comfort, navíc z recyklovatelných materiálů

HP E32k G5.

 

Monitory na doma i do práce

Nové monitory řady E a M mají mít vylepšené obrazové parametry, jsou štíhlejší a podle výrobce i ergonomičtější.

Monitory řady E nabízejí například připojení celé počítačové sestavy jedním kabelem USB-C, k dispozici je filtrování modrého světla a k jejich výrobě se využívá vyššího podílu recyklovaných materiálů. Konferenční monitory jsou navíc vybaveny naklápěcí webovou kamerou, mikrofony s potlačením hluku a vylepšenými senzory okolního osvětlení.

Monitory HP M24h a HP M27h jsou určeny jak pro práci, tak pro zábavu, včetně například úpravy fotek a videa.

HP Pro Mini 260.

 

Zajímavě vybavené „mini počítače“

Počítače v novinkách zastupuje v první řadě stolní mini PC, HP Pro Mini 260 G9, fungující na notebookovém procesoru. Výsledkem je jednak nižší spotřeba a jednak možnost rozšíření. Zařízení, které pohání až 10jádrový procesor Intel Core i5-1235U, primárně míří do podnikové sféry. Operační paměť RAM má kapacitu až 32 GB a určitě potěší dva disky – SSD pro systém, data a aplikace, a klasický točivý (2,5", SATA, až 2 TB). O grafiku se postará Intel Iris Xe s rozhraním typu DisplayPort a HDMI.

Výkonný HP Elite Mini 800 G9: Intel Core, 12. generace, až 64 GB RAM, až 2x SSD, 2 TB, NVMe RAID plus a třetí pevný disk (2,5", SATA, až 2 TB). Za pozornost stojí dvě výměnná rozhraní, grafika nVidia RTX 3050Ti 4GB, až osm výstupů, včetně zařízení pro virtuální realitu. Bohaté konfigurační možnosti, včetně Thunderbolt 3, USB 4.0 či napájení PC přímo z monitoru přes rozhraní USB-C (do 100 W).

HP EliteOne 800 G9 AiO.

 

Počítače „vše v jednom“

„All-in-one“ jsou určeny nejen na doma, ale i do firmy, nechybí jim komunikační kamera se sledováním účastníka, dynamické vyrovnávání hlasu (mj. konzistentní hlasitost bez ohledu na vzdálenost) a redukce šumu využívající umělou inteligenci (UI). Za povšimnutí stojí také tiché chlazení (výrobce hovoří o „…jemném vyladění nastavení ventilátorů“).

Uvedeny byly dva modely:

  • HP Elite One 800 G9 určený pro hybridní pracoviště. Displej má úhlopříčku 23,8" nebo 27" v dotykové nebo nedotykové variantě a lze ho, díky vstupu HDMI, využít i samostatně. Výška stojanu je nastavitelná a je tu i možnost uchycení přes otvory VESA. Komunikaci zajišťují Wi-Fi 6E a Bluetooth 5.2.
  • HP Pro One 440 G9 má mít minimální nároky na pracovní prostor. Za pozornost stojí sofistikované vedení kabelů, rozhraní USB 3.2 s rychlostí až 10 Gb/s a funkce pro snížení hluku. Obrazovku lze opět využít i jako samostatný displej.

Ceny a dostupnost výrobků nebyly oznámeny, první můžeme očekávat snad někdy na jaře.

 

Číst 959 krát Naposledy změněno čtvrtek, 16 únor 2023 09:33

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.