středa 24 duben 2024
Text Size

Nové myčky Mora: dotykové ovládání, tři koše i dosušení při otevřených dvířkách

Novinky ve dvou kategoriích, základní a pokročilé, jsou vybaveny buď čelním ovládacím panelem nebo panelem integrovaným, mají nebývale programů a podle výrobce jsou také účinnější a úspornější. Foto: Gorenje

Mora po nedávném uvedení nové generace vestavných trub a sporáků obměnila nabídku klasických vestavných myček nádobí o šířce 60 cm. Kapacita je až 16 sad nádobí, některé mají invertorový motor, třetí ostřikovací rameno a také tři koše. Zajímavostí je šířkově nastavitelná příborová zásuvka a změna výšky středního koše podle potřeby, vylepšeny mají být úchyty a nižší je hlučnost ve špičce dosahující až 42 dB A. Ovládat je můžete i přes nový dotykový displej, instalaci má prý, cituji…, „značně usnadnit systém posuvných dvířek“.

K TÉMATU:

Mora VM 6465 X.

 

Nové vlastnosti

Nejvyšší modely mají tři koše, přičemž do horní příborové zásuvky se ukládají jednotlivé příbory, kuchařské a servírovací náčiní tak, aby se umyly, usušily a vzájemně nepoškrábaly. V případě potřeby jde zásuvku zúžit zasunutím levé nebo pravé třetiny směrem ke středu, čímž lze do středního koše umístit vysoké skleničky. U modelů se dvěma koši pak jde příborový košík rozdělit na dvě samostatné části.

Střední koš jde také výškově regulovat, a to prý i v okamžiku, kdy je plný nádobí. Více místa získáte i díky sklopným držákům talířů, třetí rameno má mytí výrazně zlepšit. Nově je tu také rychlý 20minutový program při 35 °C, hodinový program při 65 °C a noční program, který je o 2 dB tišší než standard.

Novinkou je „Extra hygiena“ určená pro mytí kojeneckých lahví, zavařovacích sklenic, kuchyňských prkének, atd. Pracuje při 70 °C, přičemž má eliminovat až 99,9 % všech bakterií a patogenů.

Automatické čistění myčky prý stačí pustit jednou za měsíc. Výhodou může být i výsuvný čelní panel dovolující otevřít dvířka i bez úpravy výšky soklu. Myčky jde vsadit i do kuchyní Ikea Method a mají také tzv. anti-sifón dovolující instalaci například ve výšce pasu.

Mora IM 6687 (foto i v úvodu).

 

Plně integrovaná Mora IM 6687 (13 990 Kč) a VM 6465 X

Vedle modelu Mora VM 6465 X s vnějším ovládacím dotykovým panelem je tu i plně integrovaný model se třemi koši, třemi ostřikovacími rameny a, opět při šířce 60 cm, s umytím až 16 sad nádobí s až 170kusy talířů, příborů, náčiní, skleniček, šálků, podšálků, misek i menšího hrnce to vše v jednom cyklu se spotřebou 9,6 l vody.

Mora IM 6687 má osm programů a vedle výše jmenovaných je tu i úsporný režim „Auto“ se senzorovou technologií. Programy doplňují speciální funkce, jako je „Rychlé mytí“ (zkrácení např. hodinového programu na čtvrthodinu) nebo úsporné „Sušení plus“ se závěrečným dosušením při otevřených dvířkách. Myčka je vybavena invertorovým motorem, má automatický samočisticí program i oplachovací systém pro čistění filtru.

 

Číst 594 krát Naposledy změněno pátek, 24 březen 2023 15:25

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.