pátek 29 březen 2024
Text Size

Máte nekvalitní příjem pozemního TV vysílání? ČTÚ ho prý umí vyřešit rychle

U stížností na tento problém je nejčastějším důvodem závada na straně diváka. Pokud jde o rušení tzv. základnovou stanicí mobilní datové sítě (BTS), lze to podle ČTÚ často řešit na místě.Foto: archiv

Český telekomunikační úřad (ČTÚ) podle svého oznámení zaslaného i digirevue.cz pravidelně řeší stížnosti televizních diváků na problémy s příjmem pozemního digitálního televizního vysílání. K vyhodnocení těchto stížností uspořádal nedávno pracovní setkání společně se zástupci Ministerstva průmyslu a obchodu, Senátu ČR a dalšími zainteresovanými subjekty.

ČTĚTE TAKÉ: Test kombinace Homatics Box R plus tuner DVB-T2

Na „workshopu“ ČTÚ představil vyhodnocování stížností, vysvětlil související problematiku a také odpověděl na dotazy. Podrobné vyhodnocení stížností má být uvedeno v dubnové monitorovací zprávě, ale jen za roky 2021 a 2022 úřad vyšetřil a uzavřel 2.361stížností na příjem DVB-T2, přičemž nejčastější příčinou byla závada na straně diváka (1.421 případů). Dále pak bylo, v 241 případech, zjištěno a potvrzeno rušení příjmu televize jiným elektronickým zařízením, přičemž v plných 232 případech šlo o nově spuštěnou BTS mobilní sítě. V takovém případě je prý buď možné provést odrušení techniky ČTÚ na náklady operátora přímo na místě, nebo je povinen dodatečná opatření na své náklady provést příslušný mobilní operátor.

 

Číst 632 krát Naposledy změněno pátek, 21 duben 2023 10:16

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.