úterý 16 duben 2024
Text Size

Varta Outdoor Ambiance Lantern L30RH: nechcete svítící powerbanku?

Varta představila lucernu, která nejen že svítí, ale je také kombinací s energetickým zdrojem v podobě „power banky“.A co víc! Svítí nejen z vložených tužkových baterii, ale i z integrovaného akumulátoru. Foto: Varta

Test lucerny Varta Outdoor Ambiance Lantern L20 (klasické provedení venkovní lampy) vyjde v nejbližší době.

 

S obvyklou tříletou zárukou tu máme venkovní lucernu Varta Outdoor Ambiance Lantern L30RH (1.000 Kč), která zvládá svítit, dobít externí zařízení a navíc poskytne plynulou regulaci světelného výkonu (10-500 lm), svícení červenou LED (úspora energie, focení hvězdiček či sledování zvěře) a je tu i šikovná možnost sejmutí vrchní části svítilny (čočky) pro lepší osvětlení směrem dolů. Stejně jako ostatní modely řady Ambiance Lantern jsou tu dva háčky pro zavěšení lucerny, jeden v horní a druhý v dolní části.

ČTĚTE TAKÉ:

Lucerna využívá LED vyhlášené značky Cree o výkonu až 500 lumenů, která je po zapnutí nastavena na 60 % výkonu, který ale lze regulovat podržením tlačítka. Doplňuje ji energetická banka s akumulátorem typu Li-Ion, která má pracovat ve dvou režimech: jednak díky ní můžete svítit (5.000 mAh, pro powerbanku k dispozici 3.000 mAh) a jednak dobíjet externí zařízení napojená přes USB. Celek tak poslouží nejen jako lampička, ale i jako nouzový zdroj energie. Lucernu ovšem můžete napájet i ze tří tužkových baterii typu AA. Doba provozu je pak udávána na 8-370 hod., resp. 130 + 240 hod. na nejnižší výkon nebo 8 + 10 hod. na maximální.

Svítilnu o rozměrech 87 x 185 x 95 mm (švh) a hmotnosti 590 g dobijete přes konektor USB-C, o stavu vás informují dvě diody. Jak bylo řečeno, použít ji můžete uvnitř i venku, výrobce udává krytí, odolnost vůči vodě a prachu, na IP54 (co je to) a hovoří také o odolnosti proti pádu (až metr).

 

Číst 555 krát Naposledy změněno pondělí, 24 duben 2023 11:31

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.