pátek 19 duben 2024
Text Size

Zesilovač Sony TA-AN1000: 7.2 kanálů pro zvuk, pro obraz až Ultra HD (8K)

A/V zesilovač pro domácí kino je kompatibilní s 360stupňovou technologií Spatial Sound Mapping (virtuální reproduktory), má nového instalačního průvodce, integraci do menu kompatibilního televizoru Sony a dovoluje také bezdrátově připojit vybraná zadní repro a subwoofery téže značky. Foto: Sony

Za 24.990 Kč si již brzy budete moci zakoupit vyspělý audio video (A/V) zesilovač klasické komponentové šířky 430 mm s kalibračním mikrofonem a vyhodnocovacím systémem pracujícím se vzdáleností, úhlem či akustickým tlakem, který si rozumí s audio formáty Dolby Atmos a DTS:X a nejrůznějšími standardy HDR; v zaslané tiskové zprávě se hovořilo o HDR10, HLG a Dolby Vision. Je tu ale také spolupráce s kino systémem Imax Enhanced a řadou herních režimů na zabudovaném rozhraní HDMI 2.1.

ČTĚTE TAKÉ:

TA-AN1000 je kompatibilní i s Hi-Res Audio (včetně bezdrátového), LDAC, DSD (Direct Stream Digital – režim bez úpravy) a nechybí ani připojení zařízení přes Bluetooth a hudební aplikace, jako Spotify, Chromecast či Apple Airplay 2.

V případě napojení na kompatibilní přijímač Sony (jde o: A95L, A80L, Z9K, A95K, A90K, A80K, A75K, Z9J, A90J, A80J, X90L, X90K, X95K, X95J a X96L) dokáže zesilovač kombinovat zvuk z televizoru se zvukem ze středového reproduktoru a zvýraznit zejména dialogy. Navíc jdou přes televizor řídit některé parametry zesilovače, jako zvukové pole a hlasitost.

Co se týče napojení bezdrátových repro, výrobce hovoří „zadních“ Sony SA-RS3S a SA-RS5, a subwooferech Sony SA-SW3 a SA-SW5.

Rozhraní vidíte na snímku, k dispozici jsou tři (zvuk), resp. dvě zóny (video). Výkon, zkreslení a další audio parametry Sony TA-AN1000 oznámeny nebyly a chyběly i na oficiální stránce produktu.

Poznámka autora: berte v úvahu, že zesilovač nabízí pouze jeden optický a jeden koaxiální digitální audio vstup.

Číst 632 krát Naposledy změněno čtvrtek, 11 květen 2023 08:20

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.