čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

Signify WiZ Digital Event: upravený software a interierová kamera s nočním viděním a detekcí pohybu a hluku

Společnost Signify představila novou produktovou řadu WiZ Home Monitoring kombinující aktivní osvětlení a zabezpečení domácnosti. Foto: Signify

Součástí řešení je nová interiérová „WiZ Indoor Camera“ (2.199 Kč, od druhé poloviny května) s nočním viděním, technologii detekce pohybu a náhlého hluku. Ke koupi bude také, od 15. června, "WiZ Home Monitoring Starter Kit" (3.899 Kč) představující interiérovou kameru plus svítidla. Vedle toho Signify zpřístupňuje funkci Home Monitoring ve vlastním systému inteligentního osvětlení. Mezi funkce patří např. přizpůsobitelné scény. Mělo by tak stačit zvolit „odchod z domácnosti“, čímž by se aktivovala kamera a patřičná světla a také uvedlo do chodu pohybové čidlo, apod.

ČTĚTE TAKÉ: Kamery Tapo C225 a Tapo C500 s obousměrným zvukem pro vnitřní i venkovní použití

Aplikace WiZ vás nyní rovněž může upozornit na neočekávanou aktivitu ve vašem domě a – podle výrobce –, cituji, se nyní „…stává každé kompatibilní svítidlo WiZ zároveň pohybovým čidlem, které detekuje každý pohyb v dané části domácnosti“. K dispozici je i simulace přítomnosti s úpravou nastavení a tak, jak je běžné, můžete aktivovat monitorování celé domácnosti nebo jen určitých částí. Zabezpečení lze prý také rychle vypnout.

WiZ Indoor Camera má umět detekovat jakékoli náhlé a hlasité zvuky, přičemž následně odešle oznámení. Podle výrobce tak dokáže například zachytit rozbití okna nebo zvuk požárního či dýmového alarmu. Navíc je přenos zvuku obousměrný, takže kameru využijete třeba pro uklidnění domácího mazlíčka a je tu také detekce pohybu na základě snímků. Pozorovací úhel kamery je až 120 stupňů, rozlišení Full HD a k dispozici je rovněž mechanika paměťové karty SD.

Signify také nabízí volitelné předplatné zpřístupňující například ukládání dat z interiérové kamery do cloudu (až 30 dní), definování zón pohybové aktivity, a/nebo zón soukromí, a spustit jde prý, během streamování z kamery, i manuální nahrávání. Potěší také režim Dovolená a společně s tzv. simulací přítomnosti pak můžete využít zaslání oznámení v případě detekce pohybu a zapnout lze i výstražné blikání vašeho vnitřního a venkovního osvětlení.

 

Číst 854 krát

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.