čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

TP-Link Deco X50 Outdoor: venkovní meshová jednotka je tady

Dlouho očekávaná novinka z rodiny systémů mesh Wi-Fi Deco X50 míří mj. na rodinné domy a domky a restaurace s rozlehlejší zahrádkou. Může totiž nabídnout vyrovnanější pokrytí venkovního prostoru. Foto: TP-Link

Řešení je ale, jak zdůrazňuje zaslaná tisková zpráva, vhodné i pro místa se zvýšeným prachem, jako jsou garáže a dílny. Rozumí si s Wi-Fi 6 (připojení celkovou rychlostí až 3.000 Mb/s, více článek o Deco X50-PoE) a má pokrýt, ve volném prostoru, až  230 m².

K TÉMATU:

TP-Link Deco X50 Outdoor (3.500 Kč) má udávané krytí IP65 (co to je), výrobce hovoří ale i o tom, že – cituji – „…odolá povětrnostním vlivům, prachu a vibracím“.

V jedné síti systémů mesh řady TP-Link Deco je možné využít až deseti samostatných  jednotek napojených buď bezdrátově nebo kabelem.

Poznámka autora: upozorňuji, že krytí, odolnost, IP (IPx) se oficiálně věnuje pouze vodě (vlhkosti) a tzv. Ochraně před vniknutím cizích předmětů. Oficiální znění standardu najdete na digirevue.cz v samostatném článku (nové okno).

 

Číst 567 krát Naposledy změněno úterý, 30 květen 2023 04:25

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.