sobota 27 duben 2024
Text Size

Projektor Hisense C1: laser, až 1.600 ANSI lumenů i nastavení přes UI (AI)

Projektor obsluhuje firemní operační systém Vidaa U6.0, datový tok vidíte výše a úhlopříčka obrazu může jít až do 762 cm. Foto: Hisense

Nastavitelná velikost projekce jde od 165 cm (65'') do 762 cm (300''), zdrojem světla je laser (systém TriChroma, takže tři, pro každou barvu jeden) a maximální udávané rozlišení je Ultra HD (4K).

K TÉMATU:

 

Tím nejzajímavějším na tomto projektoru má ale být, cituji, „automatické nastavení pomocí AI“, velmi bohatá je výbava pro obsah s HDR (co to je) zahrnující základní HDR10, televizní HLG a aktivní systémy HDR10+ a Dolby Vision. Zesilovač má výkon 2x 10 W, k dispozici je ekvalizér a podpora formátu Dolby Atmos; DTS uvedeno nebylo.

Zabudovány jsou jednak obvyklé aplikace (o. s. je Vidaa verze šest – seznam zde, externí odkaz, nové okno), jednak multimediální přehrávač s podporou řady formátů.

Rozhraní například zahrnují 2x HDMI (2.0 a 2.1), USB 3.0, USB 2.0, RJ-45, Bluetooth a Wi-Fi 5. Rozměry projektoru jsou (švh) 245 x 179 x 216 cm, hmotnost 4,6 kg. Maximální spotřeba je udána na 180 W, pohotovostní na 0.5 W.

 

Poznámka autora: jak vidíte, ne všechny parametry byly k dispozici (mj. životnost lampy), „automatické nastavení pomocí AI“, tedy s umělou inteligencí (správně česky UI) by se podle všeho mělo týkat nastavení obrazu, jako takového, tj. typicky lichoběžníkové korekce a dalších geometrických korekcí, výrobce na svých stránkách ještě hovoří o ostrosti.

Podle mě je ale neméně důležité zabudování ethernetového konektoru RJ-45, který dnes často v projektorech zcela chybí, důvod jsem se nikde nedozvěděl.

U udávaného rozlišení projektoru není zatím jasné, zda je přirozené nebo převáděné.

A ještě jedna drobnost: nejde o projektor s tzv. ultra krátkou projekční vzdáleností, jak se někde můžete dočíst. To už vidíte z posazení objektivu, jehož parametry také zatím neznáme.

 

Číst 233 krát Naposledy změněno středa, 14 únor 2024 12:31

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.