Vytisknout tuto stránku

Projektor Hisense C1: laser, až 1.600 ANSI lumenů i nastavení přes UI (AI)

Projektor obsluhuje firemní operační systém Vidaa U6.0, datový tok vidíte výše a úhlopříčka obrazu může jít až do 762 cm. Foto: Hisense

Nastavitelná velikost projekce jde od 165 cm (65'') do 762 cm (300''), zdrojem světla je laser (systém TriChroma, takže tři, pro každou barvu jeden) a maximální udávané rozlišení je Ultra HD (4K).

K TÉMATU:

 

Tím nejzajímavějším na tomto projektoru má ale být, cituji, „automatické nastavení pomocí AI“, velmi bohatá je výbava pro obsah s HDR (co to je) zahrnující základní HDR10, televizní HLG a aktivní systémy HDR10+ a Dolby Vision. Zesilovač má výkon 2x 10 W, k dispozici je ekvalizér a podpora formátu Dolby Atmos; DTS uvedeno nebylo.

Zabudovány jsou jednak obvyklé aplikace (o. s. je Vidaa verze šest – seznam zde, externí odkaz, nové okno), jednak multimediální přehrávač s podporou řady formátů.

Rozhraní například zahrnují 2x HDMI (2.0 a 2.1), USB 3.0, USB 2.0, RJ-45, Bluetooth a Wi-Fi 5. Rozměry projektoru jsou (švh) 245 x 179 x 216 cm, hmotnost 4,6 kg. Maximální spotřeba je udána na 180 W, pohotovostní na 0.5 W.

 

Poznámka autora: jak vidíte, ne všechny parametry byly k dispozici (mj. životnost lampy), „automatické nastavení pomocí AI“, tedy s umělou inteligencí (správně česky UI) by se podle všeho mělo týkat nastavení obrazu, jako takového, tj. typicky lichoběžníkové korekce a dalších geometrických korekcí, výrobce na svých stránkách ještě hovoří o ostrosti.

Podle mě je ale neméně důležité zabudování ethernetového konektoru RJ-45, který dnes často v projektorech zcela chybí, důvod jsem se nikde nedozvěděl.

U udávaného rozlišení projektoru není zatím jasné, zda je přirozené nebo převáděné.

A ještě jedna drobnost: nejde o projektor s tzv. ultra krátkou projekční vzdáleností, jak se někde můžete dočíst. To už vidíte z posazení objektivu, jehož parametry také zatím neznáme.

 

Číst 256 krát Naposledy změněno středa, 14 únor 2024 12:31