středa 26 červen 2024
Text Size

Sonos Roam 2: krytí IP67, vylepšený návrh, včetně dvojice reproduktorů

Nový přenosný Bluetooth reprosystém má, podle výrobce, nabídnout jednodušší ovládání, rychlejší nastavení a nové barvy. Připojíte ho prý ale i přes Wi-Fi. Foto: Sonos

Odolný Sonos Roam 2 je ke koupi za 4.990 Kč v černé nebo bílé barvě. Design má být vylepšený, dvě samostatná tlačítka pro Bluetooth 5.2 a zapnutí/vypnutí najdete na zadní straně.

ČTĚTE TAKÉ:

 

Reprosystém je vybaven dvěma zesilovači (výkon neudán) a reproduktory (viz foto), což znamená středobasový a výškový. K dispozici má být také ekvalizér.

Nastavení „reproduktorku“ má být „okamžité“, nově se ihned po vybalení, cituji „…snadno připojte k mobilnímu zařízení přes Bluetooth bez nutnosti stahování aplikace, reproduktor je tak hned připraven k použití“.

Výdrž na akumulátor (18 Wh, druh a výkon v mAh neoznámeny) je udávána na až 10 hodin přehrávání. Dobíjení je možné zajistit i bezdrátově (standard Qi – co je to), k dispozici je rovněž USB-C (až 15 W). V tomto okamžiku je vyžadována dobíječka (v ceně kabel) s výkonem minimálně 7,5 W. O dobíjení přes USB-PD nebyla řeč ani na oficiálních stránkách.

Roam 2 o rozměrech (švh) 62 x 168 x 60 mm a hmotnosti 430 g je, podle výrobce, také možné připojit „k vašemu systému Sonos“, přes Wi-Fi 5 (co to je). Operační teplota je udána na rozmezí 5° až 35°C. Další neoznámeny.

Poznámka autora: výrobce uvádí, že – cituji: „Sonos Roam 2 je odolný vůči prachu a nečistotám, plně vodotěsný (IP67), takže si snadno poradí s deštěm, mořskou vodou, pískem, ale i horkem a chladnějším počasím.“ Upozorňuji, že standard IPxx je vedle prachu zaměřen pouze na odolnost proti sladké vodě (svého času mě toto poznání stálo hodně peněz…). Vznesl jsem dotaz, uvidíme co odpoví.

Číst 149 krát

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.