sobota 28 září 2024
Text Size

Philips Hue 2024: stylové osvětlení do každé místnost

Čtyři novinky míří do interiéru, a to jak do kuchyní, či obýváků, tak do ložnic. Vedle stylu nabízejí i řadu zajímavých funkcí a dají se řídit přes firemní aplikaci. Foto: Signify

Společnosti Signify, výrobce osvětlení se značkou Philips, uvedla v rámci svého osvětlovacího systému Philips Hue řiditelného i přes mobilní aplikaci nové, dálkově ovladatelné výrobky. Mezi ty nejdůležitější patří stolní lampička Philips Hue Twilight navržená s ohledem na podporu tzv. cirkadiánního rytmu (jeden z biorytmů, více na Wikipedii, nové okno), světelný pásek Philips Hue Solo určený k vylepšení osvětlení v prý jakékoli části domu a nově je ke koupi i stropní svítidlo Philips Hue Datura se dvěma světelnými zdroji.

K TÉMATU:

 

A co o novinkách pro rok 2024 zatím víme?

 

 

Philips Hue Datura – kulaté, bezrámové stropní svítidlo, více barev, dva samostatně ovládané zdroje světla v bílém i barevném tónu, včetně efektů. Díky návrhu má opticky rozšiřovat prostor v místnosti, výrobce zdůrazňuje využití i v případě nízkého stropu.

 

Philips Hue Lightguide – k již uvedené ručně foukané skleněné žárovce Lightguide Ellipse (běžná patice) nově přibyly další čtyři tvary: malá koule, velká koule, Edison a trojúhelník. Nastavení milionu odstínů bílého i barevného světla, vytváření různých světelných scén, atd. Na snímku verze 500 lm, ekvivalent 50 W (poznámka autora: podle převodu EU).

 

Philips Hue Solo – světelný pásek, který lze tvarovat a ohýbat. Tři velikosti, délky 3 (na snímku), 5 a 10 m. Umístit ho lze do skříní, na stropy, na stěny či podél schodišť a podlah. Výkon až 1.700 lumenů, regulace barev i bílé (LED RGBWWW).

 

 

Philips Hue Twilight – stolní lampička do ložnice pro lepší usínání a probouzení. Podporuje pravidelný spánkový režim, simuluje západ slunce a lze ji naprogramovat na ztlumené světlo během usínání (stmívání na až 0,5 % jasu) a jasnější, povzbuzující světlo při probuzení. Má dva samostatně ovládané zdroje světla, nastavit jim jde spousta barev. Lampičku v kompaktním designu a bílém provedení lze ovládat přímo nebo využít aplikace Philips Hue. Kompatibilita opět s Bluetooth a také Zigbee (co to je).

 

Vedle výše uvedeného Signify uvedla i nové LED žárovky s paticí GU10 kompatibilní se systémem Hue. Bodová svítidla nyní poskytují až 400 lumenů (dříve 350 lm) při barevné teplotě 4.000 K, mají také delší životnost (25.000 hod. oproti 15.000 hod.) a v pohotovostním režimu spotřebují o 50 % méně energie; ekvivalent 40 W (poznámka autora: podle převodu EU).

 

Číst 389 krát Naposledy změněno úterý, 25 červen 2024 06:11

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.