pondělí 16 září 2024
Text Size

Z českého eko materiálu oPET nové obklady

Společnost 3DDen, doposud vyrábějící individuální zakázky na objednávku, více vstupuje do interiérů. „Tiskne“ totiž i barevné nástěnné obklady. Foto: 3DDen

Česká firma dosud vytvářející, za pomoci tzv. 3D tisku, zejména sportovní poháry, hračky, reklamní předměty, ale třeba i 12metrovou repliku Eiffelovy věže pro mostecký Olympijský festival, se rozhodla že vytvoří – z recyklovaného materiálu oPET z Indického oceánu – designové interiérové obklady. A to jak v individuálních, tak v sériových kolekcích.

K TÉMATU:

„Po zpětné vazbě, kterou máme od našich zákazníků z ČR, ale i západní Evropy či Blízkého východu, jsme se rozhodli populární řešení nástěnných obkladů přenést do naší specializace. Rozšířili jsme tým designérů, stejně tak jsme upravili naše speciální 3D tiskárny na míru novému segmentu a přikoupili nové. Barevné nástěnné obklady 3DDen jsou 100 % vyrobeny z oceánského odpadu získávaného ve spolupráci se švýcarskou organizací Tide z vod indického oceánu. Dlaždice jsou zcela přizpůsobitelné požadavkům zákazníka, a to velmi flexibilní formou, kdy lze přáním vyjít vstříc během několika minut. Pro větší objednávky jsou k dispozici také vlastní barvy,“ říká Honza Hřebabecký, výkonný ředitel a zakladatel 3DDen.

Dlaždice má méně než 500 g, disponuje tepelnou, zvukovou i UV izolací a nabízí také fyzikální i chemickou odolnost. Možnosti designu jsou podle výrobce neomezené, přičemž lze vybírat ze široké škály barev. Velmi snadná pak má být rovněž instalace a k dispozici je také magnetická a průsvitná varianta pro světelné dekorace za pomoci LED. Obklady, jak udává výrobce, cituji: „Jsou také na rozdíl od jiných materiálů absolutně netoxické, mají vlastnosti jako PET lahve. V neposlední řadě je další výhodou také dostupnost, kdy se ceny pohybují v rozmezí 2.000 Kč až 3.000 Kč za metr čtvereční.“

 

Číst 110 krát

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.