sobota 14 září 2024
Text Size

Belkin v barvě: nová řada bezdrátových energetických bank s Qi2

Až pět svěžích barev, limetková, písková, růžová, modrá a zlatá, dvě výkonnostní verze (5K a 10K) a energetické banky s otevřeným standardem Qi (čtěte: či) v nové podobě a průběžným nabíjením. Foto: Belkin

Qi2 je nejnovější aktualizace technologie bezdrátového přenosu energie do zařízení, která spolupracuje jak se světem Applu, tak „s těmi ostatními“ kompatibilními výrobky. Má ale také dbát na životnost akumulátoru. Qi2, stejně jako její předchůdce Qi (co to je), byla vyvinuta WPC (Wireless Power Consortium), jehož členem je i společnost Belkin. Představuje nejnovější standard s maximálním nabíjecím výkonem 15W a využívat má rovněž, pro zvýšení rychlosti dobíjení, magnetické spojení obou zařízení. Srdcem Qi2 je tzv. magnetický napájecí profil MPP, který vyvinula WPC na základě technologie Apple MagSafe se kterou je kompatibilní.

K TÉMATU:

Nová řada powerbank Belkin s Qi2 a USB-C (rozměry a hmotnost neudány) je navržena s integrovaným stojánkem pro podepření telefonu (viz foto) a funguje s magnetickými pouzdry a pouzdry MagSafe o tloušťce až 3 mm. Vyrobena je minimálně ze 72 % z recyklovaných materiálů typu PCR (Post-Consumer Recycled – granuláty vyráběné z plastových odpadů ze žlutých popelnic), balení má být stoprocentně bez plastů.

Ke koupi jsou:

  • Belkin BoostCharge Pro 5K (5.000 mAh, 1.500 Kč): až 15 W, pokud je připojena ke zdroji, nebo až 7,5 W, jestliže se používá samostatně. Zvládá nabíjení dvou zařízení současně. Při nabíjení jednoho: 7,5 W bezdrátově, nebo 12 W max, přes USB-C. Při nabíjejí dvou zařízení: 5 W bezdrátově + max. 5 W přes USB-C.
  • Belkin BoostCharge Pro 10K (10.000 mAh, 2.100 Kč): opět až 15 W, ale s rychlostí dobíjení z 0 % na 25 % za cca 20 minut, nebo až 20 W přes USB-C. Integrovaný kabel pro nabíjení až tří zařízení současně (USB-C). Při nabíjení dvou: 7,5 W bezdrátově + 10 W max. pro USB-C. Tři zařízení: max. 15 W sdíleně. Pouze černá barva.

 

Číst 117 krát Naposledy změněno úterý, 27 srpen 2024 16:41

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.