sobota 20 duben 2024
Text Size

PocketBook: zásadně změněné ovládání! 

Zcela přepracované uživatelské rozhraní pro své čtečky knih s elektronickým inkoustem poznáte hned na první pohled. Výrobce ho označuje jako „minimalistické, jednoduché a intuitivní.“

 

Nového rozhraní se nejprve dočkají dvě nové čtečky, které budou představeny v druhé polovině tohoto měsíce. Změny jsou pak patrné ve všech třech základních úrovních, tedy v domovském menu, knihovnách a nejrůznějších aplikacích, které nyní budou mj. zahrnovat například i šachy či sudoku). Ovládací rozhraní je nyní navíc zpracováno s ohledem na nedotykové i dotykové čtečky. 

Nejdůležitější je však to, že hlavní menu, které dříve tvořil seznam knih, je nyní zcela přepracované a jeho základem je zobrazení několika naposled čtených knih a pod nimi jsou poslední do čtečky nahrané knihy. Seznamy jdou horizontálně posouvat, a to buď šipkovými tlačítky, nebo – v případě dotykového displeje – prostým gestem přejetí prstem po displeji zleva doprava či obráceně. To ale nejspíše znáte například z mobilního telefonu. 

Díky snížení počtu položek na domovské obrazovce by také nyní měla být práce se čtečkou pohodlnější a přehlednější. 

K zásadní změně došlo také v „knihovně“, kde je každá kniha zobrazena se zřetelně viditelnou obálkou. K dispozici je nová možnost klasifikovat si typy jednotlivých knih a vytvořit si tzv. „police“. Můžete si tak například založit polici „detektivky“ a vložit do ní všechny knihy daného žánru. 

I zobrazení samotné stránky knihy je minimalistické a nic vás tak při čtení nerozptyluje. Mnohem jednodušší a pohodlnější je rovněž vyhledávání do něhož je nyní možné zahrnout nejrůznější kritéria, jako například rok vydání nebo autor.

 

 

Domovská stránka výrazně prokoukla.

 

Kontextové menu bylo přesunuto doprostřed displeje, kde je lépe viditelné a také lépe ovladatelné dotykem.

 

 

Číst 4060 krát Naposledy změněno úterý, 20 květen 2014 09:07

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.