pátek 19 duben 2024
Text Size

Nikon 1 S2 slibuje být rychlý a stylový

Právě na tom si zakládá poslední novinka řady Nikon 1. Zakládá si ale i na tom, že dobře vypadá a posoudit to můžete sami na několika snímcích.  

foto: Nikon

 

Fotoaparát je postaven na hybridním automatickém zaostřování, zpracování obrazu Nikon Expeed a snímači typu CMOS se 14,2 mil. obrazových bodů. A samozřejmě také výměnných objektivech, přičemž tím základním bude zoomový Nikkor VR 11–27,5 mm, f/3,5–5,6. 

Fotoaparát má být ve spojení s ním skutečně bleskurychlý! Výrobce dokonce tvrdí, že „v sériovém snímání, je dokonce lepší než digitální jednooké zrcadlovky.“ Zvládne totiž pořídit až deset snímků ve formátu RAW s frekvencí až 20 sn./s při použití kontinuálního zaostřování, resp. dokonce až 60 sn./s při ostření pevném, tedy před udělaném expozicí prvního snímku. 

 

 

Nikon 1 S2 využívá 135 zaostřovacích polí, přičemž 73 polí podporuje fázovou detekci, což je systém, jaký je použit u digitálních jednookých zrcadlovek této značky. 

Zajímavé je i ovládání: pro zapnutí stačí jen otočit a vysunout objektiv, okamžitý přístup k menu funkcí pak poskytuje tlačítko „F“ 

Dále jen stručně: zabudován je LCD monitor s úhlopříčkou 7,5 cm (3ʺ), citlivost je ISO 200–12 800, při nastavení režimu Auto pak ISO 200–6 400 a fotografovat můžete i během záznamu videa. To je k dispozici maximálním v rozlišení Full HD (1 080p) s 60 sn./s a elektronickou stabilizací. 

Nikon 1 S2 bude ke koupi – v balení s výše zmiňovaným objektivem 1 Nikkor 11-27,5 mm – za 11.690 Kč. Pořídit si můžete i značné množství příslušenství, včetně například podvodního pouzdra.

 

 

 

 

Nikon 1 S2 společně s externím Wi-Fi modulem Nikonu, který se dokupuje zvlášť.

 

 

Číst 5093 krát

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.