pátek 29 březen 2024
Text Size

Sony Alpha 5100: prcek s výměnnou optikou, NFC a Wi-Fi

Označuje se také jako α5100, nebo A5100 a jde o velice malý fotoaparát s výměnnými objektivy. Chlubí se však i rychlým automatickým ostřením metodou fázové detekce a dotykovým, o 180° výklopným displejem.  AKTUALIZOVÁNO

Foto: Sony

AKTUALIZOVÁNO, 18,8., 12:40 h - doplněny další fotografie

 

Na snímku nahoře vidíte možnost připojení prostřednictvím technologie NFC, samozřejmostí je ostření a pořízení fotografie pomocí doteku na LCD a nechybí ani vyspělé natáčení do rozlišení Full HD o kterém výrobce tvrdí, že je – díky tzv. Fast Hybrid AF – „ve filmové kvalitě“.  Mimochodem ostření „Fast Hybrid AF“ pracuje s až 179body a zvládá průběžně ostřit i na pohybující se cíl.

Výměnné objektivy jsou v systému bajonet E, obrazový snímač Exmor CMOS o velikosti APS-C má rozměry 23,5 x 15,6 mm. Snímky v JPG či RAW je možné sdílet přes Wi-Fi, resp. Wi-Fi Direct (a NFC), možná je spolupráce i kapesními zařízeními s operačními systémy Android a iOS. U videa fotoaparát podporuje formát XAVC S s až 50 Mb/s, podporováno je však také běžné MPEG-4. 

Sony Alpha 5100 má rozměry 110 x 63 x 36 mm, tělo včetně akumulátoru, váží 280 g. 

 

Co to je NFC se dozvíte zde (odkaz se otevírá do nového okna).

 

 

 

 

 

 

Číst 3867 krát Naposledy změněno pondělí, 18 srpen 2014 12:44

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.