sobota 27 duben 2024
Text Size

LTE: Slovákům to jelo na 300 Mb/s!

U Slovak Telekom zavádí (zaváděla) mobilní vysokorychlostní přenos dat čtvrté generace společnost Ericsson. Nyní dosáhla přenosu dat 300 Mb/s. A to prý za reálných podmínek v běžné síti! 

Foto: Slovak Telekom

 

Rychlostní rekord – prý dokonce světový – byl dosažen díky technologii „Intra-Band LTE Carrier Aggregation“, kterou vyžívá nejnovější generace mobilních datových sítí LTE Advanced. Technologie umožňuje efektivněji využívat kmitočtové pásmo zkombinováním dvou nebo více kanálů. 

Praktická ukázka se uskutečnila v Bratislavě v pásmu 2 600 MHz a Slovak Telekom je v současnosti – podle tiskové zprávy – jediným místním operátorem, který může rychlost stahování dat na úrovni 300 Mb/s dosáhnout. 

 

Číst 3843 krát Naposledy změněno středa, 10 září 2014 15:48

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.