čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

Den bezpečnějšího internetu: UPC spouští kampaň cílenou na učitele

Podle vlastního průzkumu UPC nemá u nás pětina rodičů přehled o aktivitách svých dětí na internetu. A protože je 9. únor zaměřen právě na bezpečnost na internetu, je toto téma navýsost aktuální. 

Grafika: UPC

 

Liberty Global, což je mateřská firma UPC, spouští dnes spolu s partnery, společností Google a organizací Insafe, kampaň na sociálních mediích cílenou na učitele. Ta by je měla přivést na vzdělávací web www.webwewant.eu s příručkami a učebními plány.

Průzkum byl proveden na 224 respondentech, rodičích s dětmi ve školním věku v průběhu ledna 2016.

Výsledkem mj. je, že pětina rodičů v Česku nemá přehled o aktivitách svých dětí na internetu a třetina dětem na internetu žádná pravidla nestanovuje, a to ani při využívání sociálních sítí. Bezpečnostní incident pak na internetu řešila už každá čtvrtá rodina.

Shrnuté výsledky vypadají takto, další informace v grafice pod článkem:

  • Šest z deseti dětí tráví na internetu denně méně než hodinu. Každé desáté dítě brouzdá na internetu denně více než 4 hodiny.
  • Každé druhé dítě používá pro přístup na internet společný rodinný počítač, třetina dětí má vlastní tablet, třetina chytrý telefon a čtvrtina vlastní počítač nebo notebook.
  • Pětina rodičů své děti nijak nepoučila o nutnosti zabezpečení v souvislosti s elektronickou komunikací.
  • Více než polovina rodičů své děti poučila o nesdělování osobních údajů na internetu.
  • Silné heslo k přístupu do e-mailu používají více než tři čtvrtiny rodičů, ale jen polovina dětí.
  • Šest z deseti rodin řešilo bezpečnostní problém na internetu svépomocí, dvě pětiny za pomoci přátel, přibližně desetina vyhledala odbornou pomoc a desetina problém nijak neřešila.

 

 

Číst 4989 krát

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.