čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

Netgear R7800: se čtyřmi anténami

Nástupce Wi-Fi routeru R7700 má nabídnout ještě vyšší přenosovou rychlost, dvojnásobný nárůst propustnosti a celkově zvýšený dosah bezdrátové sítě. 

Foto: Netgear

 

Za doporučenou koncovou cenu 6.480 Kč si už můžete tuto novinku zakoupit. Očekávat, podle výrobce, společnosti Netgear, můžete následující:

  • Wi-Fi ac s rychlostí až 2,53 Gb/s (1 733 Mb/s v pásmu 5 GHz plus 800 Mb/s v pásmu 2,4 GHz),
  • šířku pásma až 160 MHz,
  • technologii „Wave 2 Wi-Fi“ se čtyřmi nezávislými proudy v obou vysílacích pásmech (2,4 GHz pro dosah a 5 GHz pro výkon),
  • paralelní streamování dat do více zařízení současně (MU-MIMO),
  • 2x USB 3.0 a eSATA,
  • dvoujádrový procesor pracující na 1,7 GHz.

Zabudována je také funkce Dynamic QoS umožňující identifikovat jednotlivé aplikace a zařízení a řídit prioritu jejich síťového provozu. Je tu ale i čtveřice externích antén (poznámka redakce: předchozí model R7700 měl tři), což by podle výrobce mělo pokrytí ještě více zkvalitnit.

Pro rodiče s dětmi je tu i vylepšená rodičovská kontrola zamezující přístupu na vybrané weby konkrétním členům rodiny či jejich zařízením.

 

Číst 5069 krát

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.