pátek 29 březen 2024
Text Size

Pozemní Ultra HD (4K) vysílání v Česku? Vypadá to, že ano

Na tiskové konferenci, která proběhne příští středu, tedy 3. 6. 2020, mají CRA zveřejnit nejen harmonogram pokračování přechodu na DVB-T2/HEVC.

Foto: BenQ

 

Odhalit totiž mají také, jak napsal server Televizní web, podrobnosti o chystaném pozemním vysílání v ultra vysokém rozlišení nazývaném 4K, nebo lépe Ultra HD (4K); existuje i 8K a 10 K. Pokračování pozastaveného přechodu na DVB-T2 se má, podle zprávy TW, obnovit v červenci, dokončení se očekává na přelomu října a listopadu 2020.

K TÉMATU: 

Zástupkyně Českých Radiokomunikací (CRA) Michaela Bičíková k tomu řekla: „Generální ředitel Vít Vážan a ředitel regulace Marcel Procházka představí nový harmonogram přechodu na DVB-T2 a také výsledky průzkumu o přechodu DVB-T2 z regionů, kde již proběhl.“

Více na Televizním webu. 

Číst 1686 krát Naposledy změněno čtvrtek, 04 červen 2020 04:22

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.