pátek 29 březen 2024
Text Size

Víte co to je DTS Play-Fi? Já také ne, ale snad to časem zjistíme…

AKTUALIZOVÁNO: Společnost TP Vision, výrobce televizorů Philips, oznámila podporu platformy DTS Play-Fi ("Hi-Fi přes Wi-Fi"), díky které bude možná bezdrátová komunikace televizorů a audio výrobků nejrůznějších značek. A v seznamu, jsou i hodně, ale hodně vyhlášené! Foto: DTS, Onkyo, TP Vision

 Záměrem je, aby si uživatel v domácnosti mohl sám a snadno vytvořit bezdrátový audio systém, klidně i typu multiroom (Co to je „Multiroom“), určený ke pro streamování hudby či zvuku z televizoru, a dalších zařízení, složený z nejrůznějších komponent napříč segmentem, tedy i výrobci.

ČTĚTE TAKÉ: Novinky v řadě Philips Fidelio míří do domácího kina

 

Na stránkách play-fi.com už dnes najdete spoustu z nich. Od zesilovačů (Onkyo, McIntosh), mobilu (Acer Liquid Jade 2) a zařízení pro streamování audia (Audiolab), přes tablety (Hewlett-Packard) a síťové A/V receivery (Pioneer VSX-933 7.2) až po zmiňované televizory Philips, kterých bude opravdu hodně. TP Vision totiž oznámilo, že technologie DTS Play-Fi bude dostupná ve všech televizorech z kolekce 2020/2021 pracujících s operačním systémem Android TV a ty loňské, půjdou aktualizovat.

A/V receivery Onkyo mají DTS Play-Fi zabudováno v řadě výrobků. Například v Onkyo TX-NR585, Onkyo TX-NR787, Onkyo TX-RZ920 či v Onkyo PR-RZ5100 (na snímku).

 

„DTS Play-Fi je prémiový bezdrátový audio ekosystém, který umožňuje přehrávat hudbu na více přístrojích v rámci celé domácnosti ve vysoké kvalitě a bez slyšitelného zpoždění. Kompatibilní produkty, jako jsou televizory, mobily, soundbary a reproduktory lze jednoduše a pohodlně ovládat pomocí aplikace Play-Fi. Díky tomu je možné propojit všechna zařízení do jednoho celku v rámci chytré domácnosti. Prvním prémiovým televizorem, který bude DTS Play-Fi podporovat již z výroby, je nový Philips OLED805 (poznámka autora: foto v úvodu),“ říká se v zaslané tiskové zprávě, která ovšem nevysvětluje samotnou technologii.

Společnost TP-Vision také oznámila, že v září tohoto roku uvede několik zvukových lišt a reprosystémů právě s DTS Play-Fi.

 

Číst 5596 krát Naposledy změněno pondělí, 14 únor 2022 12:06

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.