sobota 20 duben 2024
Text Size

TCL 75X915 nabídne rozlišení 8K a certifikaci Imax

Společnost na evropský trh uvedla svou novou vlajkovou loď s obrazovkou LCD typu QLED, HbbTV 2.0.2 a zvukem od Onkyo. Foto: TCL

 

Jak vidíte z fotografií, přijímač s Android TV má kovový design bez rámečků a doprovází ho samostatná zvuková lišta s audiem od společnosti Onkyo zvládající Dolby Atmos, Dolby AC4 i DTS. Televizor je také vybaven firemní technologií TCL 8K AI, která analyzuje jak formát 4K, tak HD a SD a zdroj videa následně optimalizuje pro promítání na obrazovce Ultra HD (8K).

Televizor pracuje prakticky se všemi dostupnými formáty obsahu s vysokým dynamickým rozsahem HDR, tedy s HDR10, HDR10+, HLG a Dolby Vision. Zvuková lišta je napojena na zesilovač o výkonu 2x 5 W plus 2x 15 W, reproduktory vyzařují dopředu a podle zaslané specifikace jsou třípásmové.

TCL X91 s plošným podsvícením a lokálním stmíváním bude ke koupi – se zmiňovaným rozlišením 7680 x 4320 bodů – v jediné úhlopříčce, a to 75palcích, tedy 191 cm. Podle tiskové zprávy byste ho měli najít u vybraných prodejců. Cena a termín uvedení oznámeny nebyly.

Poznámka autora: počet zón pro lokální stmívání nebyl oznámen. Dá se však předpokládat (název řady „X“ tomu nahrává), že stejně jako TCL 65X10 (podívejte se na zprávu) bude pracovat s tisíci a tisíci žárovkami LED rozdělenými do stovek zón.

 

 

Číst 1616 krát Naposledy změněno pondělí, 29 červen 2020 12:05

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.