úterý 23 duben 2024
Text Size

Internetová Telly TV začala přechod na HEVC

Poslední novinkou nedávno přejmenované Digi TV je nasazení účinnější komprese, kodeku, H.265/HEVC. Foto: Telly

 

Internetová Telly TV dnes nabízí 132 kanálů z nichž 79 je v HD. Momentálně nový kodek funguje pouze těm, kteří internetovou televizi sledují přes set-top boxy Arris VIP4205. Postupně přijdou na řadu i aplikace v televizorech a například v mobilech a v budoucnu se má zcela odejít od stávající komprese H.264.

HEVC, podle Telly TV ocení „…uživatelé v obcích s připojením na lokální wifi sítě s nižší rychlostí a obecně všude tam, kde mají pomalejší nebo méně stabilní internetové připojení. Zatímco ke sledování internetové televize v té nejvyšší kvalitě je potřeba 7 Mbps ke sledování Telly s kódováním H.265 postačí přibližně poloviční datový tok 3,9 Mbps. Nový kodek podporuje i vysílání ve 4K, tedy UHD kvalitě, s kterým se v Telly do budoucna rovněž počítá.“

Společnost Telly také zavedla, pro ty, kteří prostřednictvím Arris VIP4205 sledují Digi Sport 1 až 3 HD a Premier Sport HD, speciální vysoce kvalitní HD profil s datovým tokem 7 Mb/s (HEVC), přičemž běžné HD s datovým tokem 3,9 Mb/s, zůstává stále dostupné. Na set-top boxu tak bude možné nastavit si – podle kvality vašeho internetového připojení – i kvalitu obrazovou. U aplikací se s touto funkcí momentálně nepočítá.

Číst 2100 krát Naposledy změněno pondělí, 13 červenec 2020 13:14

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.