pátek 29 březen 2024
Text Size

Zvuková lišta LG GX nejen pro televizory OLED řady GX Gallery

Právě uvedený audio doplněk nabízí jak Dolby Atmos, tak třeba DTS-X a díky Bluetooth 4.0 na něj můžete streamovat i muziku z telefonu. Foto: LG

 

LG GX lze, díky držáku, který dostanete v ceně, umístit přímo na zeď pod televizor. Vedle zmiňovaných audio standardů zvládá například i DolbyTrue HD, DTS Master Audio a bezztrátový zvuk až 24bitů, 96 kHz. Vedle připojení přes Bluetooth je tu i dvojice HDMI, resp. HDMI eARC (Enhanced Audio Return Channel), jeden pro vstup a druhý pro výstup (HDMI 2.1, HDCP 2.3), a nechybí ani digitální optický audio vstup a rozhraní USB.

Celkový hudební výkon zabudovaného zesilovače je 420 W a audio systém je typu 3.1 s celkově osmi reproduktory (4, resp. 3 ohmy).

Součástí LG GX je také samostatný subwoofer připojovaný bezdrátově a sestavu lze rozšířit i o dodatečné bezdrátové zadní reprosoustavy LG SPK8.

Rozměry zvukové lišty jsou 1446 x 150 x 33 mm (švh) a design ladí se televizory LG GX Gallery, například s LG OLED65GX (165 cm, 83.000 Kč) i když soundbar můžete použít s jakoukoli jinou TV. Cena zatím nebyla oznámena, dá se ale očekávat něco kolem tisíce euro.

 

Číst 1564 krát Naposledy změněno středa, 15 červenec 2020 07:45

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.