pátek 29 březen 2024
Text Size

Hisense New Comfort aneb Klimatizace à la tepelné čerpadlo vzduch-vzduch

Koncem jara mizí z obchodů nejrůznější ventilátory i mobilní klimatizace. Což ale zkusit rovnou nějakou "chytrou" klimatizaci ve stylu tepelného čerpadla, které navíc umí, s vysokou energetickou účinností, i topit. Foto: Hisense

 

Hisense New Comfort používá eko chladivo R-32 a vyrábí se s výkonem 2,5 kW, 3,5 kW, 5 kW (29.990 Kč) a 7 kW. Jak bylo naznačeno hodí se jak pro chlazení, tak pro vytápění či temperování místností od 14 m3 (model 2,5 kW) až do 38 m3 (7 kW) a skládá se z vnější a vnitřní jednotky.

O optimální teplotu, vlhkost a distribuci vzduchu se stará adaptivní technologie doplněná o rychlé zchlazení a například také o funkci „I Feel“ sloužící pro přesnější a také svižnější dosažení teploty podle vaší okamžité potřeby.

„Klimatizace Hisense pracují na principu tepelného čerpadla, které umožňuje nejen účinné chlazení během letních dnů, ale také vytápění v přechodném a zimním období, a to až do velmi nízkých venkovních teplot – konkrétně do -15°C, nebo temperování neobývaného prostoru na protizámrznou teplotu +8 °C. Poslouží tak prakticky po celý rok. Používají ekologické chladivo R32. Patří do nejvyšší energetické třídy A+++ a jejich ekonomičnost a ekologičnost ještě zvyšuje úsporný, spolehlivý a tichý invertorový motor,“ říká Tomáš Vratný, specialista značky Hisense.

Tepelné čerpadlo vzduch-vzduch, Hisense New Comfort, pracuje s několika filtry, mimo jiné s katechinovým (sterilizace a čištění vzduchu), HEPA (částice do velikosti 0,3 mikrometrů), aroma filtrem, filtrem se stříbrnými ionty (bakterie a mikroorganismy) a s uhlíkovým filtrem (vstřebává látky jako je pyl nebo prach). Je také vybavena funkcí proti tvorbě plísní a samočištěním.

O ovládání tepelného čerpadla se postará buď dálkový ovladač nebo mobilní aplikace pro Android či iOS a v nejtišším režimu pak například 5 kW verze dosahuje jen 19 dB.

Podrobnější parametry najdete na stránkách výrobce.

Číst 1933 krát Naposledy změněno úterý, 04 říjen 2022 09:18

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.