pátek 19 duben 2024
Text Size

Changhong: Nymburk hlásí zahájení výroby Ultra HD televizorů

První UHD televizor s rozlišením 4x vyšším než mají Full HD přístroje se objevil koncem listopadu v prodejní síti Okay. Vyrábí se v Nymburku i když pochopitelně bez samotného Ultra HD panelu.

 

Za Changhong UHD55B6000IS s obrazovkou Ultra HD (odkaz se otevírá do nového okna), nebo chcete-li 4K, úhlopříčkou 139 cm (54,6ʺ), satelitním tunerem (DVB-T/C/S/S2), čtyřmi kusy 3D brýlí, které je aktivní, a zabudovaným připojením Wi-Fi zaplatíte 34.990 Kč. A jak můžete tušit už nyní, jde o chytrý televizor. 

Zabudován má plnohodnotný webový prohlížeč, v tomto případě jde konkrétně o Operu, včetně přístupu do aplikační knihovny, a je tu i celá řada widgetů, tedy miniaplikací spouštějících přístup přímo na určitý server (mj. Youtube, sociální sítě).

Podporováno je i HbbTV ve kterém Česká televize provozuje svůj archiv, a stereo zvuk v systému srs Trusurround, který Changhong označuje jako „srs Trusound HD“. K dispozici je mj. trojice rozhraní HDMI (odkaz se otevírá do nového okna) z nichž jedno je uzpůsobeno pro příjem signálu přímo v Ultra HD. 

Changhong UHD55B6000IS s úhlopříčkou 139 cm má udávanou spotřebu 110 W, pohotovostním režimu < 0,5 W a patří do energetické třídy A.

 

Poznámka redakce: U výrobce jsme ověřili následující: jde opravdu o aktivní 3D – drtivá většina UHD televizorů na českém trhu (výjimkou je Panasonic) má 3D pasivní, tedy velmi náchylné na místo odkud ho sledujete; máme potvrzeno, že televizor zatím nemá žádné české widgety a otázkou zůstává, zda je někdy mít bude. Výrobce nám naopak nebyl schopen potvrdit o jaký zvukový systém vlastně jde. Ten, kterému Changhong říká „srs Trusound HD“ neexistuje a nejbližší k němu je srs Trusurround HD“. Telefonátem do sítě Okay jsme prověřili, že UHD televizor Changhong opravdu mají v nabídce. 

 

 

 

 

 

Číst 8350 krát Naposledy změněno pátek, 16 leden 2015 04:45

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.