pátek 19 duben 2024
Text Size

Grafenové baterie se mají dobít za 15 s

Podle Wikipedie (česky, odkaz se otevírá do nového okna) je „…grafen supertenká forma uhlíku strukturou podobná grafitu, jeden z nejpevnějších známých materiálů na světě.“ Foto: Skeleton

Jak napsal server eeNews Europe, estonská společnost Skeleton Technologies a Karlsruhe Institute of Technology (KIT) vyvíjejí baterii, která se má dobít za pouhých 15 s. Právě neuvěřitelně rychlé dobíjení a stovky tisíc nabíjecích cyklů mají patřit k jejich největším výhodám. Skeleton rovněž podepsal memorandum o porozumění ve výši 1 mld. € s blíže nejmenovaným OEM výrobcem zaměřené na budoucí uvedení konečného výrobku na trh.

Generální ředitel společnosti Skeleton Technologies Taavi Madiberk k tomu řekl: „Spolupráce mezi evropskými společnostmi pro skladování energie je klíčem k tomu, aby EU byla světovou jedničkou v oblasti skladování energie. Jsme rádi, že jsme podepsali smlouvu o vývoji SuperBattery s Karlsruhe Institute of Technology a spojili síly, abychom uvedli na trh technologii, která stávající řešení učiní zastaralými.“

Skeleton Technologies, ve které jsou peníze i z Evropské investiční banky, založila svou technologii akumulátorů (baterií) na vlastním systému tzv. zakřiveného (zahnutého) grafenu, který se má navíc vyznačovat i dlouhou životností.

Číst 1681 krát Naposledy změněno středa, 23 září 2020 13:21

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.