sobota 20 duben 2024
Text Size

Trouby Whirlpool W11I s Wi-Fi a designovými oceněními Red Dot Award a IF Design Award

Tři nové trouby s čely z tmavého matného skla se zapuštěnými madly se ovládají přes barevný dotykový displej s úhlopříčkou 11,4 cm (4,5"), dodatečná tlačítka a také přes Wi-Fi. Foto: Whirlpool

 

Přinášejí řadu automatických funkcí, sto receptů i ovládání v češtině odkudkoli prostřednictvím Wi-Fi a aplikace 6th Sense Liveapp sloužící rovněž jako zdroj informací a praktických nápadů. Krycí skleněná dvířka jsou dvojí s bezpečnostní mřížkou.

Každá z novinek míří trochu někam jinam. Jednak je tu multifunkční Whirlpool W11I ME150 (26.990 Kč) s vnitřním smaltovaným povrchem, automatickými recepty a řadou funkcí, včetně kombinace horkovzdušného pečení a grilu s mikrovlnami. Jde vlastně o horkovzdušnou a mikrovlnnou troubu v jednom spotřebiči o výšce 45 cm. Maximální teplota je 250 °C, rozměr trouby (švh) 595 x 455 x 560 mm. Podle výrobce má při přípravě jídla ušetřit až 50 %

Malá Whirlpool W11I ME150 má vnitřní objem 40 litrů.

 

Druhá z novinek je taktéž multifunkční a mikrovlnná s vnitřním objemem 40 litrů. Whirlpool W11I MW161 (21.490 Kč, foto níže) má navíc i podobné funkce, ale uvnitř je nerezová. Přidáno bylo vaření v páře (v parní nádobě) a zapékání a smažení, podle výrobce „do křupava“, a to díky technologii a talíři Crisp. Maximální teplota nebyla uvedena, rozměry (švh) jsou 595 x 455 x 560 mm.

Poslední novinkou je Whirlpool W11I OP1 4S2 H (32.990 Kč, úvodní snímek) představující horkovzdušnou parní troubu pro přípravu jídla jednak v páře a jednak s pečením v kombinaci s párou. Ani jí nechybí technologie 6. smyslu a automatické recepty, bonusem je pečení ve čtyřech úrovních bez prolínání chutí nebo vůní. Vnitřní objem smaltované trouby je 73 l, maximální teplota nebyla udána, rozměry (švh) jsou 595 x 595 x 564 mm.

Ovládání nejen přes dotykový displej je obdobné. Zde Whirlpool W11I MW161 s nerezovým interiérem.

 

O použitých technologiích

  • Technologie 6. smyslu automaticky upravuje čas, teplotu a vlhkost vzduchu pro co nejlepší výsledek při co nejnižší spotřebě energie.
  • SteamSense je určen pro pečení se třemi stupni páry v kombinaci s horkým vzduchem o teplotě 140-220 °C, SteamSense+ pak pro kombinované pečení a také vaření pouze páře.
  • Patentovaná sonda MultiSense, kterou rovněž můžete v troubách využít, snímá teplotu ve čtyřech bodech a dá se použít i v tekutých surovinách, například při pečení piškotového těsta nebo chleba.
  • Co se týče Wi-Fi sdělen nebyl ani typ, ani frekvence.

 

Souhrn funkcí pro přípravu jídla

  • Whirlpool W11I ME150 (26.990 Kč) – funkce: gril, horký vzduch, horní a spodní ohřev, kynutí, mikrovlnný ohřev, rozmrazování, rychlý předohohřev, turbogril, udržování v teple, ventilátor v kombinaci s mikrovlnným ohřevem.
  • Whirlpool W11I MW161 (21.490 Kč) – funkce: zapékání jídel, gril (grilovací spirála), gril + mikrovlny, horký vzduch, horký vzduch + mikrovlny, mikrovlnný ohřev, rozmrazování, rychlý předohřev, s využitím talíře Crisp, turbogril, turbogril + mikrovlny, vaření v páře (v parní nádobě).
  • Whirlpool W11I OP1 4S2 H (32.990 Kč) – funkce: eco horký vzduch, gril, horký vzduch + pára, horní + dolní ohřev, kynutí těsta, maxi pečení, pečení polotovarů, pečení ve čtyřech úrovních, pečení zmrazených jídel, rozmrazování, rychlý předehřev, rychlý předehřev, turbogril, udržování v teple a ventilátor.

 

Číst 1440 krát Naposledy změněno pondělí, 11 duben 2022 10:11

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.