čtvrtek 18 duben 2024
Text Size

Nová vlajková loď Philips OLED935 vstoupila do prodeje. Zvuk pochází od Bowers & Wilkins

Novinka ve třech úhlopříčkách disponuje zvukovým systémem typu 3.1.2 („2“ pro Dolby Atmos), čtvrtou generací obrazového procesoru P5 s umělou inteligencí (AI) a mj. také čtyřstranným osvětlením Ambilight. Foto: TP Vision

 

OLED935 se bude prodávat v úhlopříčkách 122 cm (48", cena nestanovena), 140 cm (55", 59.990 Kč) a 165 cm (65", 89.990 Kč). Má mít také novou technologii namířenou proti „vypalování“ panelů OLED („ulpívání“ statického obrazu), operační systém Android 9 se 3 GB paměti RAM a podporu DTS Play-Fi. Design je postaven na kůži, oceli, pochromovaném kovu a také na speciální zvukově prodyšné látce Kvadrat.

ČTĚTE TAKÉ: Philips uvedl unikátní televizor s AI a audiem od B&W, bezdrátové „pecky“ i zvukové lišty Fidelio B95 a B97

Nová verze čipové sady nabízí podle výrobce „jedinečné řešení zabraňující vypalování obrazových bodů“. Využívá funkce detekce programových log monitorováním mřížky o 32.400 zónách a k postupnému snižování intenzity světelného výkonu. Tím zabraňuje tzv. ulpívání statického obrazu aniž by to, opět podle výrobce, nějak ovlivnilo ostatní části obrazovky, čímž prý problém odstraňuje u 95 % statických částí, včetně log a případného herního obsahu.

Zabudovaný zvukový systém a pochází od Bowers& Wilkins, který zde zkombinoval speciální reproduktory pro Dolby Atmos s unikátním systémem zvaným Tweeter-on-Top, který je namontován  v samostatném krytu reproduktoru, což je dobře vidět z fotografií. Vše je zasazeno do kovového rámu; funguje i jako stolní stojan i když je možné TV pověsit na zeď.

U tohoto televizoru je tak oddělen výškový reproduktor od větších zvukových měničů, čímž se zamezuje difrakci objevující se u „výškáčů“ ve větších skříních.

Televizor obsahuje celkem deset měničů v konfiguraci 3.1.2, včetně tří předních reproduktorů (19 mm). Basy zajišťuje nová subwooferová jednotka o rozměrech 100 x 65 mm, k dispozici je ale také výstup pro samostatný subwoofer. Vše doplňuje dvojice vzhůru vyzařujících měničů o průměru 50 mm, tzv. Dolby Atmos Elevation, přidávajících zvuku další prostorový rozměr.

Shrnuto: prodávat se tedy v konečném důsledku budou Philips 48OLED935, Philips 55OLED935 a Philips 65OLED935, přičemž všechny by měly mít stejný audio systém o výkonu 70 wattů (RMS) a také stejné osazení bez zdvojených tunerů.

Číst 1782 krát Naposledy změněno úterý, 27 říjen 2020 02:19

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.