čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

Panasonic JZ2000: nová vlajková loď značky s obrazovkou OLED a ke stropu vyzařujícími reproduktory

Televizor s nezvyklým kulatým podstavcem má mít obrazovku OLED nejvyšší třídy, Dolby Vision i Dolby Atmos a mimo jiné také přepracovaný procesor s umělou inteligencí starající se nejen o obraz, ale také o zvuk.Foto: autora a Panasonic

 

Audio systém byl navrhován dohromady se společností Technics a mimo jiné má i reproduktory vyzařující do stran a směrem nahoru využívané právě při zvuku v Dolby Atmos. Nechybí kalibrační systém pro obraz i zvuk podle podmínek místnosti a také podpora obsahu s vysokým dynamickým rozsahem, která vedle zmiňovaného Dolby Vision zahrnuje i HDR10, HDR10+ a HLG.

 

JZ2000 bude ke koupi s úhlopříčkami 140 cm (55") a 165 cm (65") a s rozlišením Ultra HD (4K). Nový procesor HCX Pro AI automaticky optimalizuje obraz a zvuk i podle druhu sledovaného obsahu, herní režim má přinést „výrazné snížení vstupní latence pro zlepšení herního zážitku, a navíc podporuje HDMI 2.1 Variable Refresh Rate (VRR) a High Frame Rate (HFR)“.

Novinka v podobě Panasonic TX-55JZ2000 a Panasonic TX-65JZ2000 bude k dostání od června 2021, cena oznámena nebyla.

Obsáhlejší aktualitu najdete na Telewizním webu.

 

 

Číst 1560 krát Naposledy změněno pátek, 08 leden 2021 14:28

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.