pátek 29 březen 2024
Text Size

Společnost TCL představila na veletrhu CES 2021 dva typy rolovatelných displejů OLED

Překvapením je zejména sedmnácti palcový tištěný OLED. O tuto technologii se svého času pokoušel Panasonic, ale do stádia produkce pro televizory se nedostal.  Foto: TCL Technology

 

Ohebný displej OLED provedený technologií tisku má tloušťku pouhých 0,18 mm a podle výrobce je plně rolovatelný à la malířské plátno. Displej využívá firemní technologii inkoustového tisku jejíž cena je o asi 20 % nižší než u displejů vyráběných tradiční technologií. Novinka má najít využití u malých televizorů, zahnutých a skládatelných monitorů a průhledných reklamních displejů.

Druhým z displejů, který taktéž představila dceřiná společnost TCL CSOT patřící pod TCL Technology, je rolovatelný displej typu AMOLED s úhlopříčkou 17 cm (6,7") se kterým TCL hodlá vstoupit na pole rozkládacích chytrých telefonů, které po rozevření (roztažení) vypadají à la tablet. Podle výrobce tak může být… „Chytrý mobil tenčí než 10 mm, výrazně tenčí než skládací chytrý telefon.“

ČTĚTE TAKÉ: Čekají nás velké změny v podobě flexibilních mobilních displejů

Díky vylepšenému řešení je poloměr navíjení pouhé 3 mm a je doplněn speciálním zasouvacím mechanismem. Vysunutí obstarává pouhý dotyk tlačítka, životnost vysouvacího mechanismu je udávána na až 100.000 opakování.

Společnost TCL CSOT se zaměřuje na technologie Mini LED, MicroLED, OLED a QLED. Produktové portfolio zahrnuje velké, malé a středně velké zobrazovací panely a dotykové moduly, interaktivní tabule, videostěny, displeje pro automobilový průmysl a herní monitory.

Číst 1460 krát Naposledy změněno pondělí, 11 leden 2021 19:17

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.