čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

Electro World kupuje K+B Expert

Nay, a. s., která v Česku vlastní prodejny Electro World, se dohodla se společností Kappenberger + Braun GmbH & Co. KG, na převzetí společnosti K+B Expert, s. r. o.

AKTUALIZOVÁNO, 9. 2. 2021: Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil spojení NAY, a. s. (Electro World) a K+B Expert, s. r. o. K fúzi dochází zejména v oblasti maloobchodního prodeje elektroniky. Rozhodnutí již nabylo právní moci.

 

„Věříme, že převzaté prodejny K+B Expert se touto transakcí dostanou do mnohem silnější kondice, stanou se prosperující součástí sítě Electro World a přispějí minimálně 25% nárůstem obratu,“ komentuje spojení Roman Kocourek, ředitel společnosti Electro World.

Díky této akvizici, podepsané k 1. 8. 2020, která ještě podléhá schválení Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, Electro World zdvojnásobí počet svých prodejen v ČR na celkových 40.

Podle zaslané tiskové zprávy, cituji, „Obě společnosti mají podobný obchodní model, komplementární portfolio produktů a 19 prodejen Electro World spolu s 21 prodejnami K+B Expert se velmi dobře doplňuje s minimálním překryvem.“

Pokud Úřad spojení schválí, což se očekává v polovině února, budou prodejny K+B Expert přejmenovány a jejich řízení bude podléhat centrále Electro Worldu sídlící v Praze. Zároveň se také stanou výdejními místy pro e-shop www.electroworld.cz.

 

Číst 1806 krát Naposledy změněno úterý, 09 únor 2021 11:28

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.