úterý 19 březen 2024
Text Size

Nový energetický štítek EU u televizorů? To si z nás snad dělají legraci!

Vypadá pohledněji, jednodušeji a více sexy. Chybí na něm – OPĚT – minimálně jedna zásadní věc. EU s námi jako obvykle žertuje, dotyční buď nevědí, nebo nechtějí vědět, co majitele TV zajímá a co je pro ně důležité. Možná je to ale jen lobby, lobby, lobby… Foto: archiv autora a Sony

Tady (a hlavně níže…) ho vidíte v celé kráse. Nevím jak se vyznáte, jak téma sledujete, ale podle mého, je to na zabití!

Testuju televizory a vyzkouším jich desítky a desítky ročně. K tomu nějaké set-top boxy a řadu dalších výrobků. Osobně bych zavedl energetické štítky u veškeré elektroniky od nejmenšího zahradního nářadí přes dobíječky mobilů až po docela obyčejnou kulmu nebo ruční mixer.

 

K TÉMATU:

 

U televizorů to dříve s energetickým štítkem většinou vypadalo takto (Sony KD-55AG9 z roku 2020)…

 

...a ještě verze verze se síťovým vypínačem z roku 2014.

 

A současná situace (Sony XR-55A90J) z roku 2021?

 

Výrobci opět nechtějí umět počítat, takže klidně u televizoru označí úhlopříčku 55 palců a k tomu si – zase – napíší 139 cm!

  • Kde je běžná spotřeba?
  • Kde je spotřeba v pohotovostním režimu?
  • Kde je typ vypínače na televizoru?

Paskvil byl sice energetický štítek už dříve, ale alespoň nějaké základní informace nesl. A někdy dokonce i druh vypínače na TV (vlastní iniciativa výrobců).

No a teď?

Také se vám zdá, že z EU poslední dobou padají samé perly?

Do aut se leje močůvka, „snižují emise“, takže nám po silnicích jezdí pseudoekologická elektrická auta, atd., atd.

To jsme to tedy s EU dopracovali!

 

Číst 1649 krát Naposledy změněno čtvrtek, 01 prosinec 2022 01:44

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.