čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

Jaké jsou seriály Britannia a Foundation (Nadace)? Inu, inu…

AKTUALIZOVÁNO: Tak jsem je zhlédl, posoudil a odsoudil. Pokud jste je neviděli o nic jste nepřišli, ale u Britannie je první řada slušná, u Nadace se alespoň zapřete a podívejte se na první díl. V praxi tak uvidíte, jak málo má se skutečnou Nadací společného a kde všude se vykrádalo. Ilustrace: archiv autora

 

 

AKTUALIZOVÁNO, 17. 9. 2023: Skončila druhá řada totálně zničené „Nadace“ od Applu. Bohužel bude i třetí…

 

Britannia (2018, Sky Atlantic): První řada výborná až vynikající, druhá začala upadat společně se zavedením podivné nepasující muziky a zjevným i když zatím poměrně mírným šílenstvím produkčního štábu. Třetí to ale vše završila! Totálně zešíleli všichni, včetně doprovodné muziky, a výsledkem je nic neříkající fantasmagorie, která nemá naprosto nic společného s kvalitní fantasy na kterou to ze začátku vypadalo.
Hodnocení: Fuuuj!

Seriál Britannia, třetí řada....

 

Foundation (Nadace, 2021, Apple TV+): Pokus o seriálové ztvárnění nesmrtelného cyklu skvělého Isaaca Asimova, ovšem zaříznuté hned na začátku. Tvůrci se pomátli stejně, jako část USA, a začali si předělávat klasická díla k obrazu současné prapodivné americké doby (bohužel jde i k nám…).

Jedna z ústředních postav, muž Gaal Dornick (kniha), má nyní prsa a pár dalších propriet. Nejinak je na tom Eto Demerzel, což je „První ministr císaře“ a fanouškům sci-fi starý dobrý známý robot R. Daneel Olivaw (tedy „robotka“, což zní stejně hnusně, jako „majorka“ nebo „konstáblice“). Podobně dopadlo několik dalších postav a vrchol všemu nasadili klonovaní císařové, a to hned tři, což je naprostá zhovadilost!

Jak je možné, že lidé, kteří zjevně nic nedokázali (rozhodně v porovnání s Asimovem), si dovolují takto interpretovat jednoho ze zakladatelů žánru čisté sci-fi na této planetě! Tohle není žádná „básnická“ nadsázka, tohle je naprosto nehorázné!

Možná by američtí „napravovači dějin“ mohli umístit prsa i na autora nebo ještě lépe – mohli by ho prohlásit za člena nějaké komunity LGBT, či jak se to dnes správně označuje.

Výsledkem seriálu Nadace, 2021 je trapný pokus o sci-fi švihnutý vykradenými věcmi ze Star Wars a z Duny.
Hodnocení: Fuuuj! Fuuuj! Fuuuj…!

 

Číst 1130 krát Naposledy změněno neděle, 17 září 2023 05:39

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.