pondělí 29 duben 2024
Text Size

Něco málo filmových dloubnutí: Čiara, Pastýř, Sisu

Tři různé snímky, tři různé přístupy, tři různé… Ilustrace: archiv autora

Výše uvedené filmy mají přece jen jedno společné – jasnou, zřetelnou a nepochybnou kvalitu. Tedy podle mého. Nejvíce je vidět, či spíše nejvíce udeří do očí, stopáž u snímku Pastýř (The Shepherd), a to pouhopouhých 40 min. (jinde 39 nebo 38 min.).

 

Čiara: konečně normální film na jaké jsme byli zvyklí. Navíc výborný!

Syrové reálie, normální nahota a téma, které může táhnout. Slovenský snímek zaujme i drsným prostředím, režií a kamerou, co se s ničím nepáře (střih je bohužel někdy poněkud nedočkavý) a patří k tomu nejlepšímu, co se v posledních letech u nás objevilo.

Navíc servilně nekopíruje klasické americké srágory a jako bonus dostáváte zemitý slovenský humor.

I tohle rozhodně potěší!

Hodnocení (jako ve škole): 1-

 

Pastýř: film, který má 40 minut?

Možná si řeknete, „zázraky se dějí“ a budete mít pravdu i když možná trochu jinak. Ve snímku Pastýř (The Shepherd) najdete nejen Johna Travoltu, ale hlavně kouzelný a tak trochu záhadný příběh s nevysvětleným koncem jdoucí do ztracena.

Už to je kouzelné! A je to i oněch 40 minut (údaj z Disney+), resp. o kousek méně (titulky), které se snímkem strávíte. Pokud jste alespoň trochu romantická duše, tohle vás možná dostane stejně, jako mě.

Hodnocení (jako ve škole): 1

 

Sisu: popatřte na něj. Odmítá umřít!

Barvitě líčený příběh tvrďáka se kterým se život nemazlil. A on se nemazlí se životem! À propos jestli jednou máme opět uspět před Rusákama, jako naši vzbouřenečtí předkové (samozřejmě myslím Legionáře – po těch, co přísahu dodrželi, nemáme v této republice zjevně nic, nebo jsem si toho nevšiml), tak musíme být jako Finové.

A nejlépe jako Sisu!

Kdo ale tohle zvládne?

A víte, co je ještě zajímavější? Že ten příběh je navíc uvěřitelný…

Hodnocení (jako ve škole): 2

 

Číst 139 krát Naposledy změněno čtvrtek, 11 duben 2024 17:28

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.