úterý 23 duben 2024
Text Size

Televizor bez odlesků? Jedině ten s matnou obrazovkou a těch je…

Jak vypadá současný trh? Něco už – konečně – ke koupi je, ale zda jsou to první vlaštovky nebo jen nějaký drobný záchvěv tuší málokdo. Co vím, žádný výrobce je posledních asi deset let nenabízel a vlastně ani nemohl. Jednoduše proto, že nebyly obrazovky. Teď tu je Samsung… Foto: archiv

 

Poslední průzkum trhu jsem si dělal naposledy v květnu 2015 (viz článek) a pak už to nemělo smysl. Nejlépe na tom byl tehdy Philips (TP Vision), který měl, zřejmě jako jediný, alespoň tzv. polomat, tedy televizor s polomatnou obrazovkou a znatelně méně odlesky. Plnohodnotný přijímač s obrazovkou matnou měl výrobce naposledy někdy v roce 2011 nebo 2012 a pokud si správně vzpomínám, byl snad dokonce jediný. Trh o ně ztratil zájem, protože na forhontu byl „vyšťavený jas a kontrast“, což prosazoval Samsung, který se i tímto dostal na naprostý vrchol na kterém je už nějakých 16 let. Lidem se to prostě líbilo. Tedy alespoň drtivé většině.

K TÉMATU:

A kdo tedy dnes má televizor s opravdu matnou obrazovkou, takže se v ní nevidíte a nevidíte ani odlesky třeba z okna? Přes všechnu snahu se jich nepodařilo najít víc, než když jsem podobný článeček dělal v červnu 2022 pro Televizní web:

 

Co vím, žádný jiný výrobce matnou obrazovku v televizoru neoznámil a nemají je ani malé značky u kterých jsem pátral také. U menších úhlopříček to lze někdy vyřešit monitorem a externím zdrojem signálu.

 

Číst 3071 krát

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.