pátek 19 duben 2024
Text Size

První oficiální upoutávka na seriál House of the Dragon (a jeho český název) je tady

UVNITŘ ODKAZ NA VIDEO: Pokračování, či spíše „pokračování“ (vše se vrací na úplný začátek) skoro vždy skvělé Hry o trůny (až samozřejmě na poslední řadu…) se blíží a stanice HBO zveřejnila první oficiální upoutávku. Foto: archiv autora

Zveřejnila i český název, který je poněkud nemastný a neslaný. V tiskové zprávě se hovoří o seriálu „Hra o trůny rod draka“ a asi uznáte, že to invencí příliš neoplývá (neznělo by lépe: „Dům draka“?).

ČTĚTE TAKÉ:

První ukázky spatřily světlo světa u příležitosti dnešního slavnostního spuštění očekávané služby HBO Max pro část evropského trhu (v Česku a na Slovensku si ještě počkáme… – viz odkaz výše). Seriál, jehož děj se odehrává 200 let před událostmi Hry o trůny, vychází z knihy George R. R. Martina, Oheň a krev a vypráví dějiny rodu Targaryenů a jeho příchodu do Západozemí. Targaryenové totiž jako jediní z dračích pánů unikli Zkáze Valyrie a usídlili se na Dračím kameni odkud postupně začali dobývat Západozemí.

Upoutávka odhalila první oficiální záběry ze seriálu (k přehrání zde, externí odkaz, nové okno, angličtina) v nichž se kromě již dříve oznámených představitelů objeví další nové tváře.

Seriál Hra o trůny Rod draka, na motivy knihy George R. R. Martina, Oheň a krev

  • Spolutvůrce a producent: George R.R. Martin;
  • Spoluautor seriálu, producent, scénárista: Ryan Condal.
  • Poznámka: Oheň a krev je úvodní svazek dvoudílných dějin rodu Targaryenů.

 

Číst 1467 krát Naposledy změněno úterý, 05 říjen 2021 15:33

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.