čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

CES 2022 a TCL: obří virtuální obrazovka a další mobilní výrobky

AKTUALIZOVÁNO: Celá řada novinek z nichž ty níže uvedené mají být ke koupi i na našem trhu, zahrnuje brýle s AR, tablety a třeba i speciální displej na čtení a psaní poznámek šetrný k očím. Foto: TCL

AKTUALIZOVÁNO, 16:10 hod.: Globální virtuální tisková konference TCL se nesla v duchu hesla Inspire Greatness o čemž promluvila i šéfová TCL Electronics, Juan Du (viz foto níže). Ta také poukázala na tři klíčové segmenty TCL z nichž jeden představuje spotřební elektronika tak, jak ji známe a je pro nás nejdůležitější. Následovala zajímavá, byť hodně krátká ukázka druhé generace brýlí pro vytvoření virtuální obrazovky, TCL NXTwear Air, představen byl. mj. nový router (směrovač) pro domácnost s Wi-Fi 6 (co je to), o televizorech prakticky nic, takže musíme vyčkat. Zveřejněno bylo pouze to, že bude uvedena řada s podsvícením Mini LED s více než tisícem lokálně stmívatelných zón a  s frekvencí 144 Hz (zaměření na hráče).

 

Čínský výrobce oznámil uvedení řady produktů z nichž většina má mít překvapivě rychlý nástup na trh a některé mohou vybrané trhy očekávat dokonce ještě tento měsíc.

ČTĚTE TAKÉ:

Stručně řečeno to vypadá následovně, novinky v televizorech  dorazí zjevně později…:

  • TCL 30 5G, TCL 30XE 5G a TCL 30 V 5G – trojice mobilů s displeji AMOLED bude ještě v lednu uvedena v USA a později také v Evropě. Má mít celodenní (a celonoční výdrž baterie) a několik dalších modelů, které mají být představeny v únoru 2022.

 

  • TCL NXTpaper 10s – displej primárně navržený k ochraně zraku redukuje modré světlo o 50 % (certifikace TÜV) a má vysoké pohledové úhly ze všech stran. Doplněn je tužkou, aplikacemi pro psaní poznámek a akumulátorem s kapacitou 8.000 mAh. Uveden bude nejprve v Číně a následně i v Evropě, a to nejspíše ještě tuto zimu.

 

  • TCL NXTwear Air – druhá generace brýlí pro vytvoření virtuální obrazovky (úhlopříčka 358 cm, sledovaná ze vzdálenosti 4 m) je o třetinu lehčí (75 g) a má se i pohodlněji nosit. Obraz je vytvářen dvěma displeji OLED s rozlišením Full HD.
  • TCL TAB 10L a TCL TAB 10s 5G – tablety určené na práci  a zábavu mají úhlopříčku displeje 10,1" (26 cm) a rozlišení HD. Vedle nich bude ke koupi (nikoli asi u nás) i výrazně menší Tab 8 4G.
  • TCL TKEE Max – celkem tři modely, včetně verze Mini a Mid, určené speciálně dětem a také tak navržené. Základem je speciální a prý i intuitivní uživatelské rozhraní a robustní návrh. Tablety doplňuje pero a příslušné aplikace. Ke koupi někdy v prvním čtvrtletí roku.

 

Číst 1458 krát Naposledy změněno středa, 13 duben 2022 05:02

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.