Vytisknout tuto stránku

Televizory Samsung dostaly nové uživatelské rozhraní. UI 2022 je má přiblížit video službám…

Systém domovské obrazovky na tlačítku domečku (Home) doposud představoval sofistikovanou lištu ukazující se v dolní části obrazovky zatímco na zbytku běželo třeba živé televizní vysílání. Nyní jde – bohužel – o celoobrazovkový náhled. Foto: Samsung

Vše si můžete porovnat na úvodním snímku a domovskou obrazovku do roku 2021 spatříte vlevo, vpravo (a na snímku níže) je pak už nová verze Home pro televizory z kolekce 2022/2023 a jak vidíte, je to à la Android TV s přidaným vertikálním menu po levé straně, nebo také HBO Max či Disney+.

K TÉMATU: Vše o televizorech 2022 (TV 2022) na jednom místě (rozcestník)

První přijímač z kolekce 2022, Samsung QE55QN95B, už dorazil na vyzkoušení, takže mohu vše výše uvedené potvrdit. A mohu i říci, že první dojmy z nové celoobrazovkové domovské nabídky Samsungu nejsou nijak valné. Zatímco dříve jsem si připadl v centru dění, protože beze změny jel aktuální televizní kanál nebo něco z IPTV/VoD a mohl jsem si vyvolat i nastavení, nyní jsem se cítil zcela odtržen. Jistý pocit odcizenosti mě doprovázel po celou dobu zkoušení televizoru a nejen že po zmáčknutí Home nic nevidíte, ale ani nic neslyšíte. A dokonce si bez vstupu do Home ani neupravíte nastavení!

Výsledek testu televizoru a další informace o Samsung UI 2022 si budete moci přečíst v pátek na Televizním webu.

Číst 1915 krát Naposledy změněno pondělí, 01 srpen 2022 18:22